Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

CHGP – We’ll meet again…..

CHGP 
12/08/21 

CHGPKnapt er det 20. CHGP gennemført på Bellahøj Park og vi kan allerede glæde os til CHGP 2022, hvor datoen allerede er offentliggjort. Det 21. CHGP bliver gennemført den 5. til den 7. august 2022 på Bellahøj Park.
 

Selv om vejrudsigten for weekenden ikke var prangende, så tilsmilede vejrguderne alligevel CHGP. I vejrvarslerne var der lagt op til regn, regn og atter regn, men så galt gik det heldigvis ikke.

Fredag hvor der var kortegekørsel til Københavns Rådhus samt træning og tidtagning på Bellahøj Park, var der sol på himlen over København.

>
(Foto: Motorsporten.dk) >

Lørdag formiddag var lidt blandet med sol og byger, men lige over middag gik der for alvor hul på himmelen over Bellahøj og der kom virkelig vand ned. Heldigvis varede det ikke så længe, før solen igen skinnede på CHGP’s mange deltagere og tilskuere. Men indrømmet, der var nok nogle teams og kørere, som havde hovedbrud med hensyn til dækvalg og at styre bilerne sikkert frem mod det ternede flag.

>
(Foto: Motorsporten.dk) >

Søndag stod solen højt og skinnede det bedste den kunne. Dog var der et par byger om eftermiddagen, som igen gav udfordringer for kørere og tilskuere. Det var som om Bellahøj Park var delt på midten, således at det regnede en hel del på Bellahøjvej siden, men der kun kom lettere regn på Hulgårdsvej siden. Det betød at kørerne skulle være ekstra opmærksom på våd og tør vej på den smalle bybane.

>
(Foto: Motorsporten.dk) >

Det var i sandhed en god og oplevelsesrig weekend. Masser af godt race i alle klasser med fart og overhalinger af de mange dedikerede kørere. Heldigvis var der ingen alvorlige uheld med personskader, men der er da nok nogle kørere og især biler, der kommer hjem med større og mindre plastre og gaffatape. SÅ hvad angår racerbilerne, er der nogle teams og mekanikere, der får travlt med at udbedre skaderne til de næste løb. Desværre var der også enkelte biler, der måtte udgå på grund af skader og derfor ikke kunne gennemføre alle løb over weekenden. Men med den team-ånd, der er; ja, så er det op på hesten igen og videre.

>
(Foto: Motorsporten.dk) >

Motorsporten.dk kan man se resultaterne fra alle kvalifikationer, løb og finaleløb (dog undtaget PURE ETCR, de kan findes her). Og der var mange forventelige sejre og placeringer, men der var også overraskelser hvor der blev ændret på stillingen i mesterskaberne – både i de historiske klasser og TCR Denmark.

>
(Foto: Motorsporten.dk) >

Der var også indlagt opvisninger i programmet for CHGP 2021. Flot opvisning med historiske biler, hvor der var mange forskellige biltyper og mærker, samt en enkelt historisk ambulance, der alle bevægede sig majestætisk rundt på bybanen omkring Bellahøj Park.

>
(Foto: Motorsporten.dk) >

Et andet underholdende opvisningsindslag var driftingbiler, som vakte stor opmærksomhed både hvad angår lyd og røg. Tilskuerne synes at være tilfredse og underholdt af driftingbilerne.

>
(Foto: Motorsporten.dk) >

Race for Riget var som altid en succes. Tilskuerne kunne nyde de flotte biler på banen, men underholdningen var nok størst for dem, der havde købt en tur i passagersædet i de flotte biler med en racerkører ved rattet. Der var som altid fart over feltet og det er altid så underholdende at se når passageren stiger ud af bilen efter turen – alle med et udtryk af at have fået en oplevelse for livet.

Der var så mange spændende biler og fantastiske kørere; og var du ikke selv til stede på Bellahøj Park, og kunne nyde Race for Riget, så gå ind på CHGP’s hjemmeside og se det flotte set up. Og samtidig kan du og andre overveje, om der skal startes en opsparing eller der skal en tur i en Race for Riget bil på ønskesedlen til næste fødselsdag eller jul. Husk, alt hvad man betaler for turen går ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Riget og at der er hele tre prisklasser, alt efter hvilken bil/kører man vælger.

>
(Foto: Motorsporten.dk) >

Vinderen af Race for Riget, er altid BørneUngeProgrammet på Riget!
Alle biler er stillet gratis til rådighed af de entusiatiske ejere, og racerkørerne stiller ligeledes op og kører kvit og frit i Race for Riget. Der blev i år indsamlet 550.000,00 kroner, som blev overrakt til BørneUngeProgrammet og der er ingen tvivl om de penge altid vækker taknemmelighed og glæde.


(Foto: Motorsporten.dk) >

Så nu kan vi se tilbage på en super underholdende weekend i CHGP’s tegn med et flot program, der sikkert har været et puslespil for dem, der skulle tilrettelægge det. Corona var jo et issue helt op til starten af det 20. CHGP, men heldigvis blev det en realitet i år.

Og ja, uden hele holdet bag CHGP, alle de frivillige, læger og redningsfolk og hele holdet bag opbygning af banen, så kunne arrangementet slet ikke gennemføres. Så tusind tak til alle Jer for det utrættelige arbejde – fortsæt endelig, det er vi mange, der sætter pris på!

CHGP varsler at sommerpausen går på hæld! Nyd det sidste af sommeren og efteråret, og glæd jer til at der atter er race på banerne rundt om i Danmark og i udlandet, inden vinteren kommer snigende og de mange racerløb sættes på pause.

Men husk, lige om lidt dukker det nye år op, og så er vi klar igen på banerne og i august 2022 så er der CHGP på Bellahøj Park. Indtil da; pas godt på Jer selv og hinanden.

Karin Bøgelund

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS