Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Jan Magnussen mister TCR-føring i København efter dramatisk weekend

TCR Denmark 
10/08/21 

TCR DenmarkEt crash i Københavns gader betød, at Jan Magnussen gik glip af alle point i sæsonens tredje afdeling af TCR Denmark og tabte mesterskabsføringen. LM Racing fører fortsat teammesterskabet.
 


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

Det startede godt, men sluttede både hurtigt og skidt for Jan Magnussen, som måtte udgå fra første løb i tredje afdeling af TCR Denmark, der blev afviklet i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København den forgangne weekend. Racerkøreren mistede lørdag grebet i en af bybanens chikaner, da fælgen i det ene forhjul på hans CUPRA Leon Competición #23 brød sammen efter et hårdt møde med en curb, og herefter fulgte et sammenstød med den hårde betonmur. Skaderne var så omfattende, at mekanikerne hos LM Racing ikke kunne nå at få bilen repareret og gjort klar til søndagens to løb, hvilket betød, at Jan Magnussen måtte udgå fra hele afdelingen og samtidig afgive føringen i kørermesterskabet.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

– Det er sådan en weekend, man frygter. Bybanerne gør ondt, hvis du ryger af banen, for der er kun en væg af beton til at tage imod dig. Vi ved stadig ikke helt præcist hvordan og hvorfor hjulet brød sammen, men følgerne af det blev fatale. Frem til uheldet gik det ellers fornuftigt. Jeg startede P3 efter en kvalifikation, hvor regnen overraskede os, og jeg var på andenpladsen i løbet, da jeg ramte muren. Håbet var at kunne udbygge min føring endnu en gang, så jeg har noget at stå imod med i mesterskabet, eftersom jeg ikke deltager i fjerde afdeling, da det konflikter med 24-timersløbet på Le Mans. I stedet måtte vi udgå fra alle løb og mistede dermed samtlige point, så det er ren nedtur, og jeg er så enormt ked af det på hele teamets vegne. Holdet har virkelig kæmpet igennem for at skabe den rigtige bil til mig denne weekend, så det kunne næsten ikke være mere ærgerligt, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

Mens Magnussen således måtte stå over og aflevere sin føring i kørermesterskabet til Kasper H. Jensen, som nu har fire points forspring, lykkedes det imidlertid for hans teamkammerat hos LM Racing, Nicolai Sylvest, at køre sin CUPRA Leon Competición #11 over målstregen på en tredjeplads i finalen. Præstationen udløste både et trofæ til den 24-årige racerkører fra Nordsjælland, som nu holder en femteplads i kørermesterskabet – og samtidig sikrede det, at LM Racing fortsat fører teammesterskabet i årets udgave af TCR Denmark.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

– Starten var utrolig tricky. Vejret ændrede sig konstant frem mod finalen, så der blev gamblet med dækvalget. Vi endte med en bil der var sat op til tørvejr, og det synes jeg også, var den rigtige beslutning. Det var marginaler, som skilte os ad i topfeltet. Generelt er jeg utrolig glad for dét, vi allesammen har udrettet denne weekend. At starte første heat fra en ottendeplads og slutte finalen på podiet må siges at være være godkendt. Megaærgerlig på Jans vegne. Kæmpe tak til alle drengene, som har kæmpet for det hele denne weekend, lyder det fra Nicolai Sylvest.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

Helt knust var Jan Magnussens weekend i Københavns gader dog ikke. Den firedobbelte Le Mans-vinder gjorde nemlig en stribe motorsportsfans glade, da han traditionen tro – og som ambassadør for velgørenhedseventen Race For Riget – var med til at køre penge ind til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet. Både lørdag og søndag kunne gæsterne til Copenhagen Historic Grand Prix betale for at få en hæsblæsende passagertur med en racerkører i en eksotisk sportsvogn. Porsche Danmark havde stillet den helt nye 911 GT3 til rådighed for Jan Magnussen, som søndag eftermiddag sammen med Tom Kristensen kunne overrække en check på weekendens omsætning – hele 550.000 kroner – til en lykkelig repræsentant fra Rigshospitalet.


(Foto: Jan Magnussen Racing / Morten Andersen)

Jan Magnussen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •