Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Kasper H. Jensen blev kongen af København

TCR Denmark 
08/08/21 

TCR DenmarkCopenhagen Historic Grand Prix blev på mange måder ét af de motorløb, der på et splitsekund kan vende op og ned på det, der indtil videre er en halv sæsons arbejde for holdene i TCR Denmark.
 

Og det kan en hel stribe af aktører utvivlsomt skrive under på efter TCR Denmarks første weekend nogensinde på Bellahøj Park. Vejret bød på alt fra høj sol til styrtregn - og på den smalle bane er der kontant afregning for selv den mindste fejl.

Alt det blev Kasper H. Jensen den helt store triumfator i, for søndag eftermiddag kunne han i finalen følge op på sejren i weekendens ultradramatiske 1. heat og bringe sig helt ind i mesterskabskampen igen. Faktisk så meget, at sidste års mester nu ligger nummer 1 i tabellen foran LM Racings Jan Magnussen, som havde en skrækkelig weekend i København.

Magnussen crashede lørdag eftermiddag i weekendens første af tre heats og kom slet ikke til start søndag. Pointtabet i København gør desuden dobbelt ondt på Magnussen, da han også mister næste afdeling af TCR Denmark om to uger, når der er Grand Prix Danmark på Jyllandsringen. Her kører Jan Magnussen Le Mans med det danske team High Class Racing og deler her bil med Kevin Magnussen og Anders Fjordbach.


Michael Markussen kørte en bundsolid weekend i København og har virkelig meldt sig ind i spillet igen. Her overhaler han Nicolai Sylvest.
(Foto: TCR Denmark/Niklas Majgaard/Boxengasse)

Svært finaleheat

De svære arbejdsforhold for kørerne fortsatte til finaleheatet. Kort før starten begyndte det atter at dryppe over Bellahøj Park, men regnen fik aldrig så meget fat, at den kom til for alvor at spille en hovedrolle i finalen. Kasper H. Jensen kom godt fra start fra sin pole position, mens Michael Markussen fik en fantastisk start og hurtigt gjorde Kasper H. Jensen følgeskab efter at have overhalet Nicolai Sylvest.


Podiet i København - Kasper H. Jensen vinder foran Michael Markussen og Nicolai Sylvest.
(Foto: TCR Denmark/Kim Gripping/Boxengasse.dk)

Casper Elgaard fulgte efter i fjerde position og fik her sin holdkammerat Gustav Birch med på hjul. Birch, der specielt i heat 1 brillerede og virkelig leverede action og flotte overhalinger, tog igen teten op og bragte sig til sidst foran læremesteren Elgaard. Flot arbejde af den unge Gustav Birch, der aldrig har kørt på bybanen i København før.

Nu lyder det som om alt var i kontrol for Kasper H. Jensen, men det var det langt fra. Han duellerede helt til slut med Michael Markussen, som kortvarigt også var foran - men Peugeot-køreren endte til sidst med at blive passeret igen af Kasper H., som tager fra Bellahøj med to heatsejre på kontoen og nu er mesterskabsførende.


Weekendens vinder i U23 blev igen Gustav Birch, som virkelig tog bybanen på Bellahøj til sig. Her er Birch og TCR Denmarks Head of Operations, Per Eriksen.
(Foto: TCR Denmark/Kim Gripping/Boxengasse.dk)

Alt vendte i Trofeo

Situationen i den supertætte Trofeo-klasse fik også en rystetur i hovedstaden. Egentlig havde Kenn Bach og High on Cars Racing by Massive Motorsport det hele under kontrol med en stærk kvalifikation og andenpladser i mesterskabet i både heat 1 og 2. Sådan gik det til gengæld ikke i finalen for Honda-køreren, som måtte udgå med et gearkasseproblem.

De to første heats blev vundet af henholdsvis Johnny Vejlebo og Allan Kristensen, mens det i finalen endte med sejr for Michael Carlsen. Carlsen voksede gennem weekenden med opgaven - og selvom bybanen også er helt ny for Peugeot-veteranen, så rundede fynboen af med en ny sejr i Trofeo og har nu udbygget sin mesterskabsføring foran René Povlsen og Kenn Bach.


Michael Carlsen kronede en god og stabil weekend i København med en ny triumf i Trofeo - foran Meteor Racings Allan Kristensen og René Povlsen.
(Foto: TCR Denmark/Kim Gripping/Boxengasse.dk)


Den samlede andenplads er sæsonens hidtil bedste resultat for Michael Markussen, der helt forståeligt var meget glad for resultatet i København.
(Foto: TCR Denmark/Kim Gripping/Boxengasse.dk)

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •