Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Michael Markussen tager kvalifikationen i København

TCR Denmark 
07/08/21 

TCR DenmarkTil Copenhagen Historic Grand Prix har vejret eller rettere dets omskiftelighed indtil videre været det helt store emne. Og det gik helt klart videre i tidtagningen, hvor en fugtig bane på få minutter blev vekslet til masser af regn.
 


(Foto: TCR Denmark/Kim Gripping)

Med andre ord en udvikling, der virkelig gav pote for de, der satsede rigtigt på dækkene fra start og fik sat en tidlig tid. Og omvendt blev der faktisk også forskydninger til sidst, da blandt andet Jan Magnussen fandt farten i de svære vejrforhold.


Jan Magnussen endte med at sætte lidt af et comeback ind, og satte sin bedste tid til sidst - trods det virkelig dårlige vejr.
(Foto: TCR Denmark/Kim Gripping)

Det bliver med Michael Markussen på pole position til weekendens første heat, som køres i eftermiddag. Peugeotkøreren fik sat en skarp tid, som længe blev stående i toppen, mens han senere fik selskab af Kasper H. Jensen og mesterskabs-etteren, Jan Magnussen.

Firer blev Kenn Bach, som samtidigt starter forrest i Trofeo-klassen. Han får selskab af en anden overraskelse i top 5, nemlig Gustav Birch. Birch var også tidligt ude med den tid, der endte med at sætte ham på femte startposition, for kort efter forbremsede den unge Peugeot-kører sig og endte med at stå over resten af tidtagningen.


Casper Elgaard fandt også farten til sidst i det svære føre.
(Foto: TCR Denmark/Kim Gripping)

Sekser blev Casper Elgaard, som også fik gang i et sent avancement, mens Louise Frost er på vej mod en fin debut i TCR Denmark fra syvende startposition.

Regnvejret fik også konsekvenser for Nicolai Sylvest og Jacob Mathiassen, som starter i 8. og 9. position. Insight Racing-køreren var dog ved dommerne efterfølgende for at have kørt for langt ud i et sving og vendt rundt. Mathiassen klarede imidlertid frisag og starter som nier.

René Povlsen åbner som nummer 10 og skal forsøge at få fanget Kenn Bach ude foran. Kampen i Trofeo mellem netop Kenn Bach og René Povlsen bliver yderligere interessant at følge af, at Michael Carlsen, der jo senest vandt på Ring Djursland, starter helt nede i bunden efter en meget svær kvalifikation i det københavnske.

TCR Denmark kører i denne weekend med et let ændret kvalifikationsformat, da der kun er én runde. Altså har der ikke været kørt en Q2, som serien normalt gør det på de permanente baner.

16.55 gives der grønt lys for weekendens første heat, mens de to andre køres i morgen, søndag. Disse kan desuden ses på TV2 Sport X og TV2 Play fra 13.45!

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •