Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Dobbelt CUPRA-føring skal forsvares i Københavns gader

TCR Denmark 
06/08/21 

TCR DenmarkNår motorløbet Copenhagen Historic Grand Prix skydes i gang i gaderne omkring Bellahøj i København den kommende weekend, er der hele to store racermesterskaber, som skal forsvares af CUPRA.
 

I den danske topserie, TCR Denmark, stiller den firedobbelte Le Mans-vinder og tidligere Formel 1-kører Jan Magnussen op som førende i mesterskabet. Det sker, efter at danskeren har sikret flest point i de indledende to afdelinger af 2021-mesterskabet, hvor han har vundet fem ud af seks løb med sin CUPRA Leon Competición. Den danske racerkører, som repræsenterer det jyske CUPRA-team, LM Racing, fører kørermesterskabet med hele 147 point, hvor nærmeste konkurrent holder 93 point. Ambitionen er at fortsætte stimen af topresultater på den 2,4-kilometer lange gadebane, som er placeret fem kilometer fra Københavns Rådhusplads.

– Det har været en start på sæsonen for både mig personligt og for CUPRA. Vores Leon Competición er helt ny i den danske serie i år, og det er jo fantastisk at introducere bilen med så stor succes. Nu tager vi hul på den første løbsweekend med gadeløb, hvor konkurrencen intensiveres af de høje betonmure, som omkranser banen. Ambitionen er at bevare vores stærke moment og komme godt fra start, at vi igen kan starte helt oppe foran. Dét er især vigtigt i de smalle gader, som er kendt for at byde på tæt kørsel, og hvor overhalingsmulighederne er begrænsede. Men jeg ser frem til weekendens løb i København, som absolut er et af kalenderens højdepunkter, lyder det fra Jan Magnussen.

CUPRA deltager også i en sand danmarkspremiere, når den fuldt elektriske og verdensomspændende PURE ETCR-serie for første gang optræder på dansk asfalt. Dette sker samme år, som CUPRA Danmark lancerer mærkets første fuldt elektriske elbil, Born, der får premiere til efteråret.

PURE ETCR byder på vaskeægte racerunderholdning med ekstremt kraftfulde elektriske performancebiler med op til 680 hestekræfter, som kæmper om sejren i et program af korte og intense sprintløb. Copenhagen Historic Grand Prix markerer tredje afdeling af sæsonen, som blev skudt i gang i Italien og blandt andet også besøger Sydkorea. At CUPRA også er frontfigur i denne nye og innovative racerserie skyldes, at mesterskabet føres af den svenske tidligere rallyverdensmester, DTM-stjerne samt CUPRA X Zengő Motorsport-kører, Mattias Ekström, som med sine 146 point i mesterskabet imidlertid kun er 22 point foran sin nærmeste forfølger.

– Det er et virkelig spændende mesterskab i år. Vi vidste fra start, at sæsonen ville byde på benhård konkurrence, men vi forventede ikke at nå halvvejs i sæsonen med så tæt en stilling. Det er bestemt et plus at stille til start som førende, men der er også enormt meget på spil i København, som er et helt nyt sted for serien. Planen er som altid at give den alt, hvad vi kan for at få så mange point med hjem som muligt. Vi vil vinde titlen i år, lyder det fra Mattias Ekström.

Copenhagen Historic Grand Prix afvikles i weekenden den 6.-8. august. Forberedelserne til både TCR Denmark og PURE ETCR begynder fredag aften med træning, mens de pointtællende løb flages grønt lørdag og søndag. Program med tidsplan samt information om billetter kan findes på eventets website, www.chgp.dk.

SEAT Danmark


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - ETCR
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •