Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Endelig er CHGP 2021 en realitet

CHGP 
05/08/21 

CHGPCorona har berørt os alle på den ene eller anden måde, og blandt andet været årsagen til det nu er to år siden, der sidst har været afholdt CHGP. Det bliver der heldigvis gjort op med nu, og vi kan nyde en dejlig, og forlænget, weekend på Bellahøj Park fra den 6. til den 8. august 2021. Vi er for ottende gang SÅ klar til race på bybanen omkring Bellahøj Park.
 

For 20. gang slår Copenhagen Historic Grand Prix dørene op til årets event, med historiske og nye racerbiler i alle mulige forskellige afskygninger, og som i et godt juleshow fra Disney, er der både alt det gode gamle og nyheder på programmet.

Der vil være oplevelser for hele familien på Bellahøj Park. Blandt andet er det muligt at ’køre’ en tur, og vinde præmier, med et ’racerspil’ i professionelle racersimulatorer. Der er børneområder med sjove aktiviteter, for børn i alle aldre, en KIA gokartbane, biludstillinger samt mulighed for offroad experience. Kort sagt tag hele familien, venner, bekendte, kærester, forældre under armen og tag del i løjerne.
Og skulle de, mod forventning ikke ønske at deltage; ja, så er der sikkert over 40.000 andre 'motorsportstosser' på Bellahøj Park, du kan dele oplevelserne med. Så er man til flotte, velholdte og hurtige biler og har lyst til at møde racerkørere fra ind- og udland, ja så er vejen forbi Bellahøj Park en oplevelse uden sidestykke – og så lige midt i byen; What’s not to like!


(Foto: Motorsporten.dk)

Allerede fredag kl. 12.15 sættes der gang i festlighederne. En kortege, af racerbiler og sportsbiler, kører fra Bellahøj Park mod Københavns Rådhus med forventet ankomst kl. 12.35. Kortegen kan opleves på ruten, som er: Hulgårdsvej, Borups Alle, Bispeengbuen, Ågade, Åboulevarden, Gyldenløvesgade og videre ad H. C. Andersens Boulevard til Rådhuspladsen. Når bilerne er parkeret på Rådhuspladsen, har alle mulighed for ved selvsyn at inspicere de flotte spektakulære biler og måske få en snak med kørerne, mens der afholdes velkomstmøde på Rådhuset. Omkring kl. 14.30 kører kortegen tilbage mod Bellahøj Park, som vil syde af liv og gensynsglæde, da langt de fleste deltagere i årets CHGP er landet og ved at gøre deres pladser klar til at være hjemsted for kørere, mekanikere, hjælpere og biler, de næste par dage. Og mon ikke der også allerede er en del tilskuere, der bare ikke kan vente mere, og har lyst til at opleve livet og den gode stemning på pladsen.


(Foto: Motorsporten.dk)

Allerede fredag kl. 17.00 kører de første racerbiler ud på den 2,4 kilometer lange bybane, og der vil være træning og tidtagning helt frem til kl. 21.50. Alle de historiske klasser, TCR og Pure ETCR, kommer ud og køre fredag i dette tidsrum.

I de historiske klasser, er det med biler helt tilbage fra 1930 og frem til 1990. De to nyheder til CHGP 2021 er TCR og Pure ETCR, nye og potente racerbiler. Der er mange forskellige bilmærker og typer, men et er fælles - de bliver passet og plejet i alle ender og kanter - og det er sikkert, at både biler og kørere præsterer alt hvad de har i sig frem mod det ternede flag.

Lørdag kl. 8.15 starter Pure ETCR, deres første race. Pure ETCR er, som du sikkert allerede har gættet, elbiler. Disse biler kører på special udviklede dæk fra Goodyear, hvor dækkene er konstrueret med et mønster, der egner sig både til tørvejr og regnvejr. Bilernes batterier oplades fra en brintdrevet ladestation og brinten er udviklet med strøm fra vindmøller. Bilerne yder 500 elektriske HK og yder max så snart, der trædes på speederen.

Pure ECTR serien stiller klar til at køre deres tredje afdeling af mesterskabet, med seks teams og 12 kørere fra Sverige, Spanien, Italien, England, Frankrig, Brasilien og Monaco. Bilmærkerne der er repræsenteret i den nye elektriske klasse er Ferrari-Alfa, Hyundai og Cupra.

Det er svenskeren Mattias Ekström i en Cupra, der p.t. ligger nummer et, efterfulgt af franskmanden Jean-Karl Vernay i en Hyundai.


(Foto: Motorsporten.dk)

Ud over ETCR køres der lørdag formiddag kvalifikation i den historiske klasse B, biler op til 1965, samt træning og kvalifikation i TCR Denmark klassen.

TCR Denmark, Touring Car Racing, bydes også velkommen på Bellahøj Park for første gang ved CHGP 2021. Det er store flotte og super hurtige biler, der skal køre om point i mesterskabet på den smalle bybane, hvor pladsen er trang og omkranset af beton, der ofte kræver sine ofre, hvis uheldet er ude og bilerne rammer ind i barrieren.

De mange TCR kørere, ingen nævnt ingen glemt, holder hårdt på når de fem røde lamper slukker. Alle vil gerne køre så mange point som muligt ind, i kampen om mesterskabet. Og mon ikke Jan Magnussen, der fører mesterskabet, vil lægge sig ekstra i selen i denne weekend? Han skal samle godt med point for at holde føringen da han ikke deltager i efterfølgende løb på FDM Jyllandsringen, fordi det er samme weekend Jan skal køre Le Mans.


(Foto: Motorsporten.dk)

Lørdag kl. 11.55 er tidspunktet for den officielle åbning af CHGP 2021 og efterfølgende, er der opvisning med historiske biler på banen. Og derefter er der race i alle klasser frem til kl. 17.55, kun afbrudt af en opvisning med driftingbiler.

Søndagens program starter kl. 8.30 og fortsætter med det forrygende program, som startede lørdag. Efter løb og finaler slutter CHGP 2021 kl. 17.05 og vi kan forhåbentlig alle se tilbage på en dejlig weekend i motorsportens tegn.

De historiske klasser; Klasse B - Klassiske biler op til 1965, Klasse C – Klassiske biler op til 1971, Klasse E - Klassiske biler op til 1990 og Formel Junior, vil give alt hvad bil og fører kan præstere, for at komme først over målstregen.

Klasse L - Legend Cars vil med vanlig entusiasme kæmpe sig frem til det ternede flag. Legend Cars ligner mest af alt amerikanske biler fra 1930'erne, men de er i 5/8 størrelse. Et løb med Legend Cars er altid ekstremt underholdende og kender du ikke bilklassen, bør du ikke snyde dig selv for oplevelsen og kender du allerede klassen bør du ikke gå glip af løbene med Legend Cars på en bybane. Der er helt sikkert underholdning for alle pengene.


(Foto: Motorsporten.dk)

I Klasse G - Royal PRO/AM, hvor en PROfessionel og en AMatør racerkører deler bil, plejer der også at blive kørt med gaspedalen helt i bund. Det er super dedikerede kørere, både de professionelle og amatørerne, og de kører helt sikkert for at vinde.

Udover ambassadør for CHGP Tom Kristensen, deltager Michelle Gatting og Michael Holden i PRO/AM. Disse tre PRO kørere deltager med henholdsvis Oscar Davidsen Siesbye, Martin Berner og H.K.H. Prins Joachim - alle tre hold deltager i Lotus Cortina biler.

Der er tilmeldt i alt 12 biler og p.t. er 23 kørere offentliggjort. Heriblandt Nicolai og Jesper Sylvest, Nicki Thiim og Tommy Schröter, Marco Sørensen og Jan Struve, Johan Schwartz og Jac Nellemann – gå ind på CHGP’s hjemmeside og se hele tilmeldingslisten, der er godt race at glæde sig til.


(Foto: Motorsporten.dk)

Et tilbagevendende, elsket og velbesøgt indslag ved CHGP er Race for Riget, hvor man kan købe en plads på passagersædet i en af de mange fantastiske racerbiler og sportcars og med en chauffør ved rattet, der kan køre så godt og stærkt, at de fleste passagerer ser helt rundtossede og superbegejstrede ud efter turen. Vi ved Michelle Gatting deltager og mon ikke Ambassadøren for Race for Riget Jan Magnussen og Tom Kristensen er at finde i bilerne, sammen med andre racerkørere, der yder en værdsat indsats for at samle penge ind til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

Turene er inddelt i prisklasser alt efter kører og bil, men det mest fantastiske er, at alle kørere og biler deltager helt uden beregning og dermed går alle pengene ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet, der i 2019 fik overrakt en check på kr. 670.000 og dermed har modtaget mere end 3.5 mio. kroner siden 2010 - det er da fantastisk!

Giv dig selv eller en, du holder af, en helt fantastisk og unik oplevelse for livet og vær samtidig med til at støtte BørneUngeProjektet på Riget - du gør dig slet ingen forestilling om, hvor meget pengene betyder for børnene og de unge mennesker, i en for dem ubeskrivelig trist og svær tid.


(Foto: Motorsporten.dk)

Uden det kæmpe arbejde som crewet bag CHGP, banebyggere, redningsfolk, læger samt alle de frivillige gør, ville dette arrangement overhovedet ikke finde sted, så vi er mange, der er så taknemmelige for den indsats I gør, for at vi andre igen kan nyde årets race event i København.

Så hermed bare en opfordring til alle, der har hang til flotte, velholdte og hurtige biler, om at komme og være med til en fantastisk weekend på Bellahøj med et brag af et program i hele weekenden.

Og så er der vist bare tilbage at sige:
Vi er så klar; sæt i gang CHGP 2021, gi' max gazz og helst uden alt for meget safety car, store skrammer og gaffa tape, men mest af alt uden person skader - rigtig godt CHGP 2021 til alle og husk at passe på Jer selv og hinanden.

Karin Bøgelund

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS