Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Jacob Mathiassen ser frem til TCR’s bybane-premiere

TCR Denmark 
04/08/21 

TCR DenmarkKalenderen i TCR Denmark består ikke bare af faste racerbaner. Hele to bybaner er der også på programmet - og i weekenden er det tid til den første, når det store, københavnske publikum og Bellahøj Park i hjertet af hovedstaden denne weekend danner rammen for Copenhagen Historic Grand Prix - og TCR Denmark.
 

Det er en ny og anderledes udfordring for TCR-feltet, men bybanen kender Jacob Mathiassen fra tidligere i DTC. Og derfor er målet klart - der skal rettes op på det tabte i pointstillingen efter årets første to løbsweekender, hvor farten har været der til topresultater, men tekniske problemer har kostet på pointkontoen.

- Jeg er superklar til weekenden. Der er lidt at rette op på, men jeg har klart en forventning om, at det kan lade sig gøre. Det er bestemt en fordel at have kendskabet til banen med, og vi har brugt det til vores forberedelser sammen med Romeo Ferraris, der bygger Alfa Romeos TCR-racere. De har budt ind med erfaringer og data fra fx bybanen i Macau, som er en del af VM i TCR, så dem har vi haft en del sparring med op til weekenden, forklarer han.

Løbet i København bliver samtidigt for det største publikum længe takket være covid19-restriktionerne, som er blevet lempet. Derfor er der masser af gæster og sponsorer på lægterne i København, forklarer Jacob.

- Det er fantastisk, at vi får et ordentligt publikum. Jeg får rigtig mange sponsorer på besøg, og jeg ser virkelig frem til at kunne give dem en god weekend. Jeg forventer en hård kamp ude på den store scene, som CHGP er for vores vedkommende. Det er en bane, hvor der virkelig skal leveres, og hvor der ikke er plads til fejl, forklarer han og tilføjer:

- Samtidigt kommer den nye, elektriske udgave af TCR også til København. Den hedder ETCR, og derfor er alle Alfa Romeos folk fra Romeo Ferraris også på plads i weekenden, så der er bestemt skarpe øjne på os. Vi ved, hvad bilen og jeg kan, så det går vi benhårdt efter at vise frem på bedst mulige vis - og jeg vil mene, vi kan bide skeer med de hurtigste i København, forklarer den nordjyske Alfa Romeo-kører.

TCR Denmark kører i København lørdag og søndag, og som vanligt kan det hele følges live i TV søndag eftermiddag. Det er på TV2 Sport X og TV2 Play fra 13.45 søndag.

Niklas Majgaard


Læs mere om:
  • Jacob Mathiassen
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •