Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Bastian Buus efter debut i 24-timersløb: Den vildeste oplevelse nogensinde

GT World Challenge
Endurance 

03/08/21 

Bastian Buus gennemførte søndag aften sit første 24-timersløb, da han sammen med teamkammeraterne fra Porsche-teamet Allied-Racing krydsede målstregen på Spa-Francorchamps efter et døgn med fuld gas på action og dramatik.
 


(Foto: Bastian Buus Racing)

Bastian Buus kan nu krydse sit første 24-timersløb af på listen over motorsportspræstationer. Den 18-årige danske Porsche-kører fra Kolding gennemførte søndag aften det benhårde 24-timersløb på Spa-Francorchamps sammen med sit tyske team, Allied-Racing, og teamkammeraterne Lars Kern, Julien Apothéloz og Arno Santamato. Det belgiske racerløb har gennem årtier udviklet sig til en langdistanceklassiker og det ultimative opgør for GT-biler, og da det både var debut for Buus og samtidig teamets første deltagelse i et 24-timersløb, var der lagt i ovnen til en udfordring af de svære.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Holdet formåede ikke desto mindre at gennemføre løbet i første hug og slutte på en generel 27. plads og en 9. plads i Silver Cup-klassen i et samlet felt på 58 biler. En godkendt præstation, som bestemt ikke var uden udfordringer, da årets 24-timersløb på Spa-Francorchamps bød på voldsomme vejrskift og adskillige ulykker, hvor ingen kørere dog kom til skade. Samtidig blev firkløveret undervejs reduceret til et trekløver, da franske Arno Santamato trak sig fra løbet få timer inde i ræset, hvilket betød ekstra arbejde til Bastian Buus, Lars Kern og Julien Apothéloz.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Jeg kan uden sammenligning kalde det for den vildeste, hårdeste, mest udmattende og samtidig mest lærerige udfordring, jeg indtil videre har oplevet. Efter en svær forberedelse, hvor vi ikke helt lykkedes med at finde den fart, vi havde håbet på, havde vi ét mål med løbet, og det var at overleve alle 24 timer. Det lykkedes, endda med en slutposition 20 pladser højere, end vi startede, men kun takket være en kæmpe indsats fra alle og én på teamet og ikke mindst en fantastisk opbakning fra mine sponsorer. Jeg er enormt glad og stolt over at have været med til at sikre holdets første gennemførelse af et 24-timersløb, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Udover det, så overraskede det mig virkelig, hvor fysisk belastende sådan et løb er. Når jeg sad i bilen, var der ingen problemer. Ventetiden og simple ting som at spise og sove var til gengæld svært. Jeg endte med at være syv og en halv time i bilen og fik sovet lidt over et par timer fra lørdag morgen til søndag aften. Der er ingen tvivl om, at det kræver træning, rutine og erfaring at blive blandt de bedste i den her branche. Men endnu en gang kæmpe tak til alle på holdet for at give mig muligheden. Det var benhårdt, men jeg nød hvert et øjeblik.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Næste opgave for Bastian Buus er sjette afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland, hvor danskeren i øjeblikket holder en andenplads i rookiemesterskabet. Sjette afdeling skulle have været afviklet allerede den kommende weekend på Nürburgring, men grundet voldsomme oversvømmelser i området er eventen imidlertid blevet aflyst, og en alternativ dato og lokation afventes.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Spa-Francorchamps
  • 01/08/21 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •