Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Dansk jubel i Belgien: Nicklas Nielsen vinder legendarisk 24-timersløb med Ferrari

GT World Challenge
Endurance 

02/08/21 

Den danske Ferrari-fabrikskører kunne søndag aften sikre sejren i årets 24-timersløb på Spa-Francorchamps. Det er første gang siden 2004, det italienske mærke vinder løbet.
 


(Foto: Ferrari Media)

Der var jubel i pitgaragen hos Iron Lynx-teamet, som søndag aften kunne erklære sig vindere af årets udgave af 24-timersløbet på Spa-Francorchamps. Den danske Ferrari-fabrikskører, Nicklas Nielsen, var sammen med teamkammeraterne Côme Ledogar og Alessandro Pier Guidi således med til at sikre det italienske mærke sin første sejr i den prestigefylde belgiske klassiker i 17 år. Et løb, som var præget af spænding, action og markante vejrskift, men også en række voldsomme ulykker undervejs.

– Jeg er så overvældet og glad, at jeg har svært ved at beskrive det. Det er en gigantisk sejr for hele holdet. Det har været et episk løb med en masse dramatik, og desværre også nogle voldsomme ulykker, som har sendt os rundt i hele følelsesregisteret. Heldigvis er ingen kørere kommet til skade, takket være den vildt høje sikkerhed, som kendetegner motorsporten i dag, men det har været udfordrende at kæmpe sig gennem. Vores mission lykkedes, og jeg er så lettet og lykkelig på hele teamets vegne. Alle og én på holdet har fortjent denne sejr, lyder det fra Nicklas Nielsen.


(Foto: Ferrari Media)

Det italienske Ferrari-team startede fra en 13.-plads i et samlet felt på 58 biler og endte med at dominere det meste af løbet. Men sejren kom imidlertid ikke i hus uden en nervepirrende afslutning. Efter at Nicklas Nielsen havde kørt sit sidste stint og afleveret bilen på en førsteplads til teamkammeraten Alessandro Pier Guidi, mistede holdet nemlig førerpositionen.


(Foto: Ferrari Media)

Mens Pier Guidi returnerede til løbet på slicks, tog konkurrenterne fra Audi-teamet WRT nemlig en langt klogere beslutning og udstyrede sig med regnvejrsdæk. Da et voldsomt regnvejr herefter brød ud, var Iron Lynx-teamet således nødsaget til at pitte igen, hvilket betød, at rivalerne nemt kunne overtage føringen og skabe et solidt forspring.


(Foto: Ferrari Media)

– Til vores held fik blev der sendt en safetycar på banen, hvilket reducerede afstanden til vores konkurrenter. Da løbet blev givet frit, havde vi kun 27 minutter til at tilbageerobre føringen. Dét gjorde Alessandro (Pier Guidi, red.) med blot 9 minutter tilbage i en af de vildeste overhalinger, jeg nogensinde har oplevet. Det var både nervepirrende og fantastisk fedt at sidde i pitgaragen sammen med resten af teamet og se ham danse så overlegent rundt med vores racerbil i regnen. Kæmpe tak til hele holdet for en fuldstændig fantastisk Spa-sejr, som jeg er meget stolt og taknemmelig over at have været med til at sikre.


(Foto: Ferrari Media)

Sejren i årets udgave af 24-timersløbet på Spa-Francorchamps må siges at være den perfekte forberedelse for Nicklas Nielsen, når han senere i denne måned stiller op til 24-timersløbet på Le Mans. Her vil han være tilbage hos sit VM-team, italienske AF Corse, hvor han skal forsøge at vinde GTE Am-sejren i den franske klassiker sammen med Francois Perrodo og Alessio Rovera.


(Foto: Ferrari Media)

Nicklas Nielsen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Nicklas Nielsen
  • Spa-Francorchamps
  • 01/08/21 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •