Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formula 3

Frederik Vesti udgår med defekt

FIA Formula 3 
02/08/21 

Han har vundet her før, men har også tidligere haft én af sine værste race weekender på ungarnske Hungaroring - i sidste års mesterskab. Igen blev weekendens 4. afdeling af FIA F3 en blandet fornøjelse for 19-årige Frederik Vesti med en 7. plads i kvalifikationen, en straf og en bil, der satte ud i første løb.
 


(Foto: Dutch Photo Agency​)

"Min kvalifikation var 2/10 sek. fra Arthur Leclerc's pole. Jeg var hurtigst i den første af de tre sektorer på banen, men manglede konsekvent tid i sektor 2. Der var nogle hurtige sving, jeg ikke ramte rigtigt denne gang. Jeg fik senere på dagen en straf på 3 placeringer til første løb, fordi man vurderede, jeg kørte for langsomt på banen forud for mit allersidste hurtige forsøg på at sætte min bedste tid. Ja, man kan faktisk køre for langsomt på en bane, hvis en steward vurderer, det kan have indflydelse på kørerne bagved mig. Det er én af de straffe, der bare skal sluges. Jeg var ikke enig".


(Foto: Dutch Photo Agency​)

Vesti's første løb sluttede hurtigt. En utæthed i hydraulik systemet gjorde det umuligt for Vesti at skifte gear, der måtte se sig selv trille ind til siden og parkere bilen. I løb to valgte Vesti at bruge gamle dæk, fordi missionen fra at skulle starte 28'er og køre sig selv ind i points'ene var mere end usandsynlig på en bane med kun få overhalings muligheder. Vesti fik sat sig selv op ovenpå den enorme skuffelse fra løb 1 og fik gang i sine overhalinger præcist som på Red Bull Ring. 12 af slagsen blev det til som den mest overhalende i feltet. At spare et sæt nye dæk har en sidegevinst. Det giver nemlig Vesti muligheden for et ekstra sæt til den næste løbs weekend, der afvikles på belgiske Spa i sidste weekend af august.


(Foto: Dutch Photo Agency​)

Et vådt løb 3 blev en kedelig affære på regnvejrsdæk. De fleste sluttede der, hvor de startede - for Vesti’s vedkommende på en 7. plads.


(Foto: Dutch Photo Agency​)

"Jeg henter 6 points i den her weekend. Det kan man ikke bruge til noget, når man kæmper om et mesterskab. At udgå af et løb er katastrofalt. Jeg har nu haft flere weekender med uheld, som har kostet mig rigtig meget. Men på en eller anden mærkelig måde, får man nulstillet sig selv efter at have sundet sig nogle timer og fået noget mad indenbords til at udligne et vægttab på op til flere kg. Om 4 uger starter jeg på en frisk og er tilbage på én af mine absolutte yndlingsbaner. Intet er ændret der. Jeg er sat max. op til den opgave!"


(Foto: Dutch Photo Agency​)

Fra en andenplads i mesterskabet er Vesti nu nede på en fjerdeplads med 80 points, men med kun 9 points op til den fravristede 2. plads.


(Foto: Dutch Photo Agency​)

racemanagement.dk


Læs mere om:
  • Frederik Vesti
  • Hungaroring
  • 01/08/21 - Hungaroring - FIA Formula 3
  •