Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Michael Christensen sendt i betonmur af konkurrent

GT World Challenge
Endurance 

01/08/21 

Michael Christensens 24 timers løb på Spa endte i betonmuren natten til søndag, da en konkurrent kørte Michael Christensens og hans Porsche 911 GT3 R af banen. Dermed blev det ikke til en ny sejr i det store sportsvognsløb med 58 GT biler til start, som Michael Christensens vandt i 2019.
 

Michael Christensen og holdkammeraterne franske Fred Makowiecki og norske Dennis Olsen var på forhånd spået få chancer for at gøre sig gældende i det stærke felt. Michael Christensen skulle være stillet til start for erfarne Frikadelli Racing og havde også testet med dem som forberedelse til løbet. Men de store oversvømmelser i Tyskland, der forårsagede enorme ødelæggelser og dødsfald, ramte teamet, medlemmer af teamet og deres familier og med under to uger til løbet på Spa, måtte de trække sig. Schnabl Engineering trådte til og fik Porschen til start på Spa, men med kun få dages forberedelser, var chancerne for et topresultat små.

I kvalifikationen rakte farten kun til en placering som nummer 25, men da løbet kom igang, fik Michael Christensen og hans holdkammerater kørt deres Porsche 911 GT3 R frem i feltet. Bilen nåede op på en placering som nummer fem, men tæt på kl. 4 om natten, da næsten halvdelen af løbet var kørt, blev Michael Christensen påkørt af en konkurrent og med omkring 200 km/t blev han sendt direkte ind i betonmuren på vej mod Eau Rouge.

Det var en ærgerlig og sur Michael Christensen, der efterfølgende så tilbage på løbet. "Der er ikke så meget at gøre i sådan en situation, hvor en konkurrent bevidst sender en direkte ind i en betonvæg. Jeg ved ikke, hvad han tænkte på. Det var virkelig upassende. Jeg har ikke talt med ham og jeg har heller ikke lyst til at tale med ham. Det er irriterende, at vores løb skulle slutte på den måde. Vi har haft så svært ved at finde farten i bilen i optakten til løbet. Alt er sat sammen i sidste minut og da løbet så endelig kommer igang, formår vi at være en af de bedste, hvis ikke den bedste, Porsche på banen i den tid vi kørte. Vi nåede op i top fem og for første gang, var bilen virkelig fed at køre. Når det er sagt, så var konkurrencen lidt for hård og vi manglende lige det sidste for at kunne være med helt fremme. Men sådan som teamet har kæmpet, så havde de fortjent bedre end det her. Men sådan er racing og sådan er racing særligt på Spa nogle gange, hvor der desværre tit sker store uheld. Det har været hårdt og lærerigt og jeg bruger det på næste opgave, der er 24 timer på Le Mans."

Næste løb for Michael Christensen er Le Mans, der afvikles i weekenden den 21.-22. august.

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Spa-Francorchamps
  • 01/08/21 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •