Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Landets førende motorsportsserie indtager København!

TCR Denmark 
30/07/21 

TCR DenmarkCopenhagen Historic Grand Prix er kendt i ind- og udland for sin evne til at forene historiens og nutidens motorsport til racerløb i absolut topklasse. Og når det den 6-8. august går løs til 2021-udgaven af det københavnske gadeløb på Bellahøj, så bliver det med dansk motorsports nyeste og førende motorsportsklasse på programmet: TCR Denmark.
 

TCR Denmark er Danmarks nationale gren af den verdensomspændende klasse af racerbiler, TCR, som står for Touring Car Racing. TCR-racerne bygger på 350 hestes racerudgaver af sportsligt orienterede gadebiler som Alfa Romeo Giulietta, Honda Civic Type R, Cupra Leon, Volkswagen Golf GTI med flere.

TCR-bilerne er hele verden over, og det har frem for alt givet Danmark og Copenhagen Historic Grand Prix en plads på rangstigen, der fører hele vejen til muligheden for at køre om VM i FIA WTCR.


Jan Magnussen og LM Racing har haft en stærk sæsonstart og kommer til København som mesterskabsførende.

Alt det bedste fra dansk motorsport

TCR Denmark har samlet alt det bedste fra dansk motorsport i kraft af kørere som Jan Magnussen, Casper Elgaard, Kasper H. Jensen og Nicolai Sylvest, og det har gjort det danske felt til ét af de største i Europa.

Her har Jan Magnussen og Cupra fået en fantastisk sæsonstart, som indtil videre har kastet fem heatsejre af seks mulige af sig - og det må forventes at være en Jan Magnussen i absolut topform, der vender tilbage til gadebanen i København, hvor han så mange gange før har været utroligt stærkt kørende.

Men udfordrerne fra blandt andet Honda og Peugeot er lige i bagkofangeren på Magnussens racer, og det bliver omdrejningspunktet for tre sprængfarlige heats i gaderne.

Alt det kommer nu til publikum i hovedstaden for første gang, når det går løs på Bellahøj i august - og med publikum på lægterne!


Peugeot er ét af de bedst repræsenterede mærker i feltet - her med Michael Markussen i #18 og Casper Elgaard i #16.

Nutiden møder fremtiden i København

Med TCR kommer ikke blot nutidig dansk motorsports nyeste klasse. Fremtiden er også på plakaten, for 2021-udgaven af Copenhagen Historic Grand Prix er også den danske premiere på den helt nye, elektriske udgave af TCR, Pure ETCR.

Pure ETCR har netop haft verdenspremiere, og gaderne på Bellahøj bliver seriens bare tredje stop - og for første gang nogensinde er de 500 kW/670 hk stærke elbiler fra mærker som Alfa Romeo, Cupra og Hyundai i aktion på en gadebane.

Se med!

Der er al mulig grund til at søge mod hovedstaden i weekenden den 6-8. august for at se danske og internationale motorsportsstjerner vise sportens ypperste biler frem.
Der er fortsat billetter at få på www.chgp.dk!

Og som i resten af sæsonen kan TCR Denmark naturligvis følges på TV2 Sport og TV2 Play, som sender seriens heats fra København.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - TCR Denmark
  •