Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

24 nervepirrende timer venter for Mikkel O. Pedersen

GT World Challenge
Endurance 

26/07/21 

Mikkel O. Pedersen deltager i weekenden i sæsonhøjdepunktet på Spa-Francorchamps i Belgien

Efter lang tids venten kan Mikkel O. Pedersen endelig pakke styrthjelmen og den brandsikre køredragt i kufferten og drage mod Belgien. I den kommende weekend venter årets største udfordring for racerkøreren fra Struer – 24-timersløbet på Spa-Francorchamps.
 

”Det er underligt, at der er gået så lang tid siden mit sidste løb,” siger Mikkel O. Pedersen, hvis seneste start i GT World Challenge Europe fandt sted i Sydfrankrig i slutningen af maj. ”Det har virkelig været en lang pause, men jeg deltog heldigvis i den ene af de to testdage på Spa-Francorchamps. Det var så den dag, hvor det regnede stort set hele dagen, så jeg er i hvert fald forberedt, hvis der kommer regn til årets løb – det har der ofte gjort på grund af banens beliggenhed i Ardennerbjergene.”


Mørket bliver en af weekendens udfordringer for Mikkel O. Pedersen, når han for anden gang deltager i 24-timersløbet på Spa-Francorchamps
(Foto: Dirk Bogaerts)

24-timersløbet på Spa-Francorchamps er en af motorsportens helt store klassikere. Det blev afviklet første gang i 1924, og siden 2001 har feltet udelukkende talt sportsvogne.

”Der er i år 60 biler til start, og det er alle sammen GT3-biler. Ingen andre typer biler er med, så det handler i høj grad om vi kørere,” forklarer Mikkel O. Pedersen. ”Der er i forvejen mange fabrikskørere i det faste World Challenge-felt, men denne gang er der endnu flere fabrikskørere med. Det gør løbet til en ekstra udfordring. Det er 24 timers race, det er på en af verdens mest udfordrende baner, så hvis man kommer i mål, når man langt.”

Mikkel O. Pedersen har en gang tidligere deltaget i løbet. Det var sidste år – hvor løbet på grund af coronarestriktionerne var flyttet til slutningen af oktober – og hvor han desværre fik en tidlig fyraften. En teamkammerat satte Dinamic Motorsports Porsche 911 GT3-R eftertrykkeligt i muren efter godt seks timer.

”Sidste år var vi fire mand om at dele bilen, men i år er vi kun tre. Foruden mig selv er det mine to faste makkere Andrea Rizzoli og Romain Dumas, og det er jeg glad for,” siger det danske Porsche-es. ”Vi kender hinanden godt, og det betyder også, at vi kan bruge træningen optimalt og ikke ofre tid til en fjerde kører, som skal lære racerbilen at kende.”

”Men det bliver hårdt. Sidste år var vores kørerbemanding klassificeret til at deltage i Silver Cuppen. I år er vi indplaceret i Pro Cuppen – det er ikke bare topgruppen, men også gruppen med flest biler. 26 af de 60 biler starter i Pro Cuppen.”

For Mikkel O. Pedersen begynder det belgiske 24-timersløb for alvor torsdag. Efter den frie træning i fuldt dagslys gennemfører man om aftenen kvalifikationen, hvor hver kører får et kvarter i racerbilen til at sætte en tid, inden man efter midnat afvikler halvanden times nattetræning. Fredag aften køres super pole, og lørdag 16.30 sendes de 60 GT3-racere afsted i løbet. 24 timer – og 3.500 km – senere flages løbet af.

www.mikkelopedersen.com


Læs mere om:
  • Mikkel O. Pedersen
  • Spa-Francorchamps
  • 01/08/21 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •