Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

World Endurance Championship

Udfordrende VM-løb for Jan Magnussen: Fandt aldrig farten på Monza

FIA WEC 
19/07/21 

World Endurance ChampionshipJan Magnussen og High Class Racing sluttede på en fjerdeplads i LMP2 Pro-Am-klassen i tredje afdeling af FIA World Championship på Monza søndag aften. Det danske hold fandt aldrig helt farten i det benhårde sekstimersløb.
 


(Foto: XYNAMIC)

Jan Magnussen, Anders Fjordbach og Dennis Andersen fik ikke den klassesejr, som det danske trekløver fra High Class Racing havde sat sig op til i tredje afdeling af VM-serien for sportsvogne, FIA World Endurance Championship. Det seks timer lange løb, som blev afviklet på den italienske Formel 1-bane Monza, var en hård kamp for de tre kørere, der i perioder var godt fremme i podierækken, men aldrig rigtig formåede at finde farten.


(Foto: XYNAMIC)

Samtidig måtte det danske team tage imod en drive-through-straf efter nærkontakt med en konkurrent, og den ekstra tur ned gennem pitlane var bestemt heller ikke en hjælp i den tætte konkurrence, som foregår i LMP2 Pro-Am-klassen. Teamet startede og sluttede løbet på en fjerdeplads.


(Foto: XYNAMIC)

– Det var ikke vores weekend, desværre. Vi kæmpede med at finde farten under træningen, og selv om vi havde en god idé om, hvad der skulle ændres på setuppet, lykkedes det os aldrig at knække koden. En del af udfordringen skyldtes nok også, at vi var vi helt nye på Monza, mens andre i klassen havde deltaget i ELMS-løbet weekenden forinden og derfor var bedre forberedte. Det ændrer ikke på, at teamet virkelig knoklede hårdt og endnu en gang gjorde en fantastisk indsats. Det ville have været fedt at komme tilbage i garagen med en pokal til holdet, men vi må tage revanche. Nu har vi alt vores fokus rettet mod Le Mans, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: XYNAMIC)

Til årets udgave af 24-timersløbet på Le Mans den 21.-22. august hopper Jan Magnussen og Anders Fjordbach over i en ny LMP2-racer med startnummer 49, som indsættes af Team SASHI High Class Racing. Her får de to danskere desuden selskab af Kevin Magnussen. Dennis Andersen forbliver i WEC-bilen med startnummer 20, hvor han skal køre 24-timersløbet med danske Marco Sørensen og amerikanske Ricky Taylor.


(Foto: XYNAMIC)

Inden da stiller Jan Magnussen imidlertid op i årets tredje afdeling af det danske TCR-mesterskab, som han fører stort efter to indledende afdelinger med fem løbssejre ud af seks mulige. Dette foregår i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix på Bellahøj i København den 6.-8. august.

Jan Magnussen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Anders Fjordbach
  • Dennis Andersen
  • Jan Magnussen
  • High Class Racing
  • Monza
  • 18/07/21 - Monza - FIA WEC - FIA VM
  •