Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Porsche Carrera Cup Germany

Bastian Buus efter udfordringer Zandvoort: Stadig optimistisk om Carrera Cup-mesterskab

Porsche
Carrera Cup
Germany 

12/07/21 

Den danske Porsche-kører Bastian Buus fik ikke den weekend på Zandvoort, som han havde håbet på. Men den 18-årige dansker ligger fortsat højt i det tyske Carrera Cup-mesterskab.
 


(Foto: Bastian Buus Racing)

Bastian Buus genvandt ikke som ønsket sin føring i det tyske Porsche Carrera Cup-mesterskab efter weekendens ræs på hollandske Zandvoort. En ottende- og en 11.-plads betyder dog, at den 18-årige danske racerkører bevarer sin position som den næsthurtigste rookie i det benhårde mærkemesterskab.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Det blev slet ikke den weekend, som vi havde håbet på. På den positive side lykkedes det for os at finde farten undervejs, og jeg sluttede sidste løb med at sætte hurtigste omgangstid. Det ærgerlige var, at vi ikke var hurtige nok til at begynde med, og derfor måtte jeg acceptere to tredjepladser i rookieklassen. Det er ikke godt nok til at overtage føringen, men heldigvis tilstrækkeligt til, at jeg bevarer min andenplads, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Bastian kvalificerede sig til en generel 10.-plads i weekendens første løb og en syvendeplads i andet løb, hvor han i begge tilfælde startede som næsthurtigste rookie. Og at danskerens to nærmeste konkurrenter er hollændere med netop Zandvoort som hjemmebane, gjorde ikke udfordringen mindre.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Vi ved, at vi har farten til at gøre det bedre. Vi skal bare være bedre til at finde den hurtigere, så det er dét, som er vores opgave nu. Kvalifikationerne er enormt vigtige, for jo længere nede, du starter, jo sværere er det at komme op foran, uanset hvor hurtig, du er, forklarer Bastian Buus.


(Foto: Bastian Buus Racing)

– Men jeg er stadig optimistisk omkring resten af sæsonen. Vi har stadig tre afdelinger tilbage på kalenderen, og jeg er toer i rookiemesterskabet og otter generelt, så det er bestemt ikke skidt, når man tænker på, at det er mit debutår. Målet er stadig at vinde rookietitlen, og vi kan se frem til nogle fede baner med gode overhalingsmuligheder som Nürburgring og Sachsenring, og vi har også lagt nogle testdage ind i programmet for at være så godt forberedt som muligt. Vi kæmper videre.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Næste Carrera Cup-opgave for Bastian Buus og resten af Allied-Racing-teamet er sjette afdeling af mesterskabet, som afvikles på tyske Nürburgring den 6.-8. august.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Forinden venter imidlertid en kæmpe udfordring, når Buus og teamet stiller op til det legendariske 24-timersløb på Spa-Francorchamps i weekenden den 31. juli og 1. august. Dette bliver danskerens første opgave i den ekstra hardcore Porsche 911 GT3 R, hvor besætningen i bilen blandt andre tæller Porsche-fabrikkens udviklings- og testkører, tyskeren Lars Kern.


(Foto: Bastian Buus Racing)

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Zandvoort
  • 11/07/21 - Zandvoort - Porsche Carrera Cup Germany
  •