Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Jan Magnussen, LM Racing og CUPRA dominerede på FDM Jyllandsringen

TCR Denmark 
05/07/21 

TCR DenmarkJan Magnussen dominerede anden afdeling af TCR Denmark, hvor han sikrede to ud af tre sejre på FDM Jyllandsringen. Nicolai Sylvest tog stærk pole position og tredjeplads og var med til at udbygge LM Racings føring i teammesterskabet.
 

Jan Magnussen åbnede i juni 2021-udgaven af det danske TCR-mesterskab på overlegen vis ved at vinde alle premiereweekendens løb. Den forgangne weekend fortsatte Magnussen hvor han slap og kørte sin CUPRA Leon først over stregen i to ud af tre løb på FDM Jyllandsringen. Den erfarne racekører og tredobbelte danske mester kunne således fejre sin 48-års fødselsdag på øverste podie og samtidig styrke sin førerposition i det samlede kørermesterskab. Sammen med en solid indsats fra holdets unge komet, 24-årige Nicolai Sylvest, betød det endnu en stærk weekend for LM Racing, som nu har udbygget føringen i teammesterskabet.

– Det har været endnu en fantastisk weekend for os. Vi kæmpede lidt med at finde den rette opsætning under træningen, hvor vi fik en masse regn, men i kvalifikationen ramte vi plet med Nicolai (Sylvest, red.) på førstepladsen og mig selv på andenpladsen. Jeg tog sejren i første heat, hentede fire pladser i andet heat og sluttede så igen etter i finaleheatet, selvom jeg fik en dårlig start og havde et mindre sammenstød med en konkurrent, lyder det fra Jan Magnussen.

– Vi må bare konkludere, at det går skidegodt for os. Det er svært at nedtone det. Træerne gror ikke ind i himlen, og pludselig kommer der nogle udfordringer, som vi skal kæmpe med. Men netop derfor skal vi også huske at nyde det. Vi har en rigtig god pakke lige nu. Et stærkt hold og en rigtig stærk bil. Det gælder kun om at fortsætte på det her niveau.

Nicolai Sylvest åbnede weekenden med en flot pole position, men kæmpede med bremserne i første heat, hvor den unge racerkører måtte tage til takke med en tredjeplads. En syvendeplads i andet heat udløste en startplacering på sjettepladsen i finaleheatet, hvor Sylvest kom godt fra start, men uden skyld blev ramt af en konkurrent i første sving. Ikke desto mindre lykkedes det alligevel for den nordsjællandske racerkører at slutte på en flot sjetteplads.

– Weekenden har bestemt ikke været optimal, men alligevel utrolig lærerig. Vi har fundet mere fart og lært bilen endnu bedre at kende, og det var fedt at sikre pole position til første ræs. Desværre var vi uheldige med bremseproblemer i første heat og så hjalp den hårde påkørsel i finaleheatet heller ikke på det. Det er den slags, der sker. Jeg ved, at jeg har dét, som skal til for at vinde. Jeg har et stærkt team og en stærk bil, som jeg føler, at jeg har fået godt styr på. Nu mangler vi bare en lille smule held, og dét er jeg sikker på, at vi får til Copenhagen Historic Grand Prix til august.

Med to sejre og en sjetteplads samt hurtigste omgang i alle weekendens heat har Jan Magnussen nu 147 point i kørermesterskabet, hvor nærmeste konkurrent er Casper Elgaard med 93 point. Nicolai Sylvest, som desværre måtte stå over i to af sæsonpremierens løb på Ring Djursland, rykker nu op på en syvendeplads i mesterskabet med 55 point. LM Racing fører teammesterskabet med 202 point foran Massive Motorsport med 132 point.


Næste opgave for Magnussen, Sylvest og LM Racing er tredje afdeling af TCR Denmark, som afvikles i Københavns gader i forbindelse med Copenhagen Historic Grand Prix den 7.-8. august.

LM Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Nicolai Sylvest
  • LM Racing
  • Jyllandsringen
  • 04/07/21 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •