FIA Formula 3

Sejr på Red Bull Ring til Vesti

05/07/21

​28/1000 sek. fra pole position! Så tæt kan det være, når de bedste juniorkørere, herunder adskillige F1 aspiranter, dyster om at kvalificere sig til hovedløbet i verdens stærkeste F3 serie.

På Red Bull Ring i Østrig trak Vesti i denne weekend det korteste strå og måtte se sin pole tid slået i det allersidste minut i kvalifikationen.
"En start som 2er i hovedløbet er ok, men jeg ville da rigtig gerne have haft min anden pole i træk."

(Foto: Dutch Photo Agency)

En anden hurtigste kvalifikation betød en start som nr. 11 i lørdagens første løb. Et løb, der udviklede sig til en gyser! Vesti stallede i starten – bilen holdt helt stille. Imens kunne han se sig selv overhalet af resten af feltet. Derefter var der kun én mulighed nemlig at gå efter at nå minimum en 12. plads, der sikrer pole til løb 2 p.g.a den omvendte start rækkefølge i top 12.

"Det blev noget af en mission at skulle ud på. Jeg var totalt frustreret, og det er vist ret diplomatisk sagt. Med en super kvalifikation havde jeg sat næsen op efter det helt store og havde bare en super god følelse med min bil. Det lykkedes mig at komme fra P 30 til P7, de sidste pladser godt hjulpet på vej af straffe til flere af mine konkurrenter. Helt klart sæsonens bedste løb fra min side af! Trods den umiddelbare skuffelse over min start, endte løb 1 pludselig med at blive ”opvarmningen” til løb 2, kan jeg se her bagefter. De mange overhalinger, skarphed og tætte dueller lå nemlig stærkt i kroppen til lørdagens andet løb".

Der blev gået til makronerne i løb 2 med et meget tæt race i toppen af feltet.

"Det blev et løb, hvor jeg kunne have mistet min frontvinge mange gange. Så tæt var det! Vi kørte i det meste af løbet indenfor få tiendedele af sekunder til hinanden. Et crash foran mig var tæt på at sende mig ud, men jeg havde denne gang heldet på min side. Jeg nåede podiet som 2'er. Der var ingen chance for at vriste David Schumachers sejr fra ham, da han var stukket af fra start af løbet. Men det var for vild en følelse med den start, jeg fik i løb 1 til pludselig at stå på podiet og konstatere, at jeg på to løb var kommet fra at være nede som nr. 30 til nu en 2. plads! Man er totalt færdig ovenpå sådan en dag med 12 timer på banen, masser af adrenalin og lang ventetid imellem to løb.

Hvis første løb var opvarmning til løb 2, så blev hovedløbet resultatet på en fuldendt mission. Vesti var flyvende og vandt foran den førende i mesterskabet norske Dennis Hauger. På blot en enkelt weekend henter Vesti 41 points, og er nu rykket helt frem som 2’er i den samlede pointstilling.

”Det var på tide, jeg fik gang i de points. I dag lykkedes ALT for mig. Jeg er simpelthen bare så glad! Med meget tætte dueller med Hauger, hvor jeg ikke havde råd til at fejle en eneste gang, så ved man, hvorfor der ikke findes noget federe end race i hele verden! Jeg tvivlede ikke et sekund på min sejr, selvom det er svær for udeforstående at tro på, når vi næsten ligger hjul til hjul. Men det er sådan, det føles, når jeg og min racerbil spiller max. sammen. At jeg denne gang fik lov at vinde og dele min sejr med min hovedsponsor Hybel og ejer Michael Mortensen, gør den her sejr større end andre for mig. Igen er det på sin plads at sende et TAK til alle, der giver mig lov til det her. En sejr er stor, men tillid er endnu større”.

Næste løb for Vesti hedder Budapest i sidste weekend i juli.