Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Dansk sejr i New York: Mikkel Jensen udbyggede føring i IMSA-mesterskabet

IMSA 
03/07/21 

Ny sejr til Mikkel Jensen og Ben Keating efter intenst fredagsræs på Watkins Glen i New York. LMP2-duoen udbygger føringen i WeatherTech SportsCar Championship.
 


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

Mikkel Jensen udbyggede fredag nat dansk tid sin føring i det amerikanske IMSA-mesterskab, da han sammen med teamkammeraten Ben Keating og PR1/Mathiasen Motorsport sikrede en suveræn sejr på Watkins Glen i staten New York. Triumfen skete efter et dramatisk løb, som både bød på rødt flag og karambolage i LMP2-feltet.


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

– Det var et fedt, fedt løb. Både fordi vi lykkedes med at tage sejren, men også fordi vi virkelig forbedrede os efter sekstimersløbet på samme bane i sidste uge. Ben (Keating, red.) tog pole position og leverede en fantastisk indsats i begyndelsen af løbet. Vores konkurrenter i LMP2-klassen kørte tydeligvis en anden strategi, hvor de sparede brændstof for at spare et pitstop. Det betød, at vi fik et forspring, som endte med at være så stort, at vi stadig havde føringen, da jeg overtog bilen, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

Det to timer og 40 minutter lange løb blev imidlertid afbrudt, da et voldsomt tordenvejr nærmede sig den tidligere Formel 1-bane. Racerbilerne kørte i pit, men kun for en stund, hvorefter ræset blev sat i gang igen.


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

– Da løbet blev genstartet, var vi fortsat i føring, endda med mere brændstof i tanken end vores konkurrenter på grund af vores ekstra stop, så det så ret godt ud. Men så kom der full yellow og safetycar, og vi valgte at blive på banen, mens de andre kørte i pit for at tanke op, hvilket eliminerede vores fordel. Men under genstarten kom de andre LMP2-biler pludselig i karambolage, og da de samtidig skulle arbejde sig gennem hele LMP3-feltet for at komme helt frem til os, kunne vi faktisk nå at tage et hurtigt pitstop og få et splash brændstof uden at miste føringen – og herefter gjaldt det bare om at give den gas hele vejen hjem.


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

– Det var en vildt fed sejr, og stærkt for mesterskabet. Vi var meget stærkere denne gang end i sekstimersløbet, hvilket også er en stor sejr for hele teamet, som har arbejdet hårdt for at optimere bilen siden sidste weekend og fundet et setup, som både var stærkt på tør bane og i regnvejr. Samtidig har Watkins Glen personligt været en kæmpe oplevelse for mig. Der er virkelig fart på, man kommer tæt på murene, og hvis man laver en fejl, er der kæmpe konsekvens. Total cowboy-bane, men med masser af greb, hvilket giver nogle ekstreme svinghastigheder i LMP2-bilen. Det er uden tvivl min yndlingsbane i USA lige nu. Jeg ser frem til at prøve endnu en ny bane, når vi skal på Road America i næste afdeling, slutter Mikkel Jensen.


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

Næste opgave for Mikkel Jensen foregår tilbage i Europa, når han den kommende uge tester med Car Guy Racing på Paul Ricard i Frankrig som forberedelse til 24-timers Le Mans i august. Herefter går turen videre til Monza i Italien, hvor danskeren er stand-in for Nyck de Vries hos LMP2-teamet G-Drive Racing i tredje afdeling af FIA World Endurance Championship.


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

Mikkel Jensen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Watkins Glen
  • 02/07/21 - Watkins Glen - IMSA
  •