Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Jyllandsringen venter for TCR Denmark

TCR Denmark 
01/07/21 

TCR DenmarkI den kommende weekend går det løs på banen, hvor det hele startede. FDM Jyllandsringens Åbningsløb står for døren i en lidt forskudt udgave, men det betyder til gengæld, at der for første gang siden finalen i 2019 for alvor er publikum på lægterne på banen ved Silkeborg
 

Og de kommer først og fremmest for at se, om udfordrerne kan gøre noget ved LM Racing og Jan Magnussen, som åbnede 2021 med et vaskeægte hattrick i den nye Cupra Competicion. Magnussen og Cupra bliver dog også ramt af en øget competition weight, og det bliver derfor spændende at se, hvordan det lokale team tackler udfordringen i at skulle køre med tungere biler.


Jan Magnussen og LM Racing var mildest talt i hopla til sæsonpremieren. I denne weekend er den nye Cupra-racer 60 kilo tungere i kraft af TCR Denmarks Competition Weight.

Samtidigt har de nærmeste kombattanter i den samlede stilling også noget at hente ind. Sidste års mester Kasper H. Jensen indtager i øjeblikket en samlet andenplads i stillingen efter Ring Djursland, som langt fra har tradition for at være en Honda-favorit. High on Cars Racing by Massive Motorsport arbejdede hele weekenden på Djursland for at finde det sidste, og her er Jyllandsringen til gengæld en bane, hvor Honda-racerne viste deres værd i sidste sæson. Derfor bliver weekenden også spændende at følge på den front.

Casper Elgaards nye satsning hos Peugeot og Brian Madsen Sport kom fra start med en samlet tredjeplads i tabellen, og det franske mærke har vist en opadgående formkurve, ligesom det bliver spændende at se, hvad de øvrige Peugeot-kørere som Michael Markussen og Gustav Birch kan byde på.


Casper Elgaard og Brian Madsen Sport åbnede sæsonen med en samlet tur på podiet.

Endelig er der Insight Racing og Alfa Romeo, som især med Jacob Mathiassen banker på i toppen. Nordjyden er aktuelt firer i mesterskabet efter en stabil pointhøst på Djursland, men som Mathiassen og det sjællandske team viste i 2020, så er der god fart i Alfa Romeo-racerne, og Mathiassens grønne Giulietta Veloce er derfor en bil, som man også bør holde et vågent øje med i weekendens tre heats.

TCR Denmark har netop rundet sit første år som aktiv løbsserie. Den 21. juni 2020 kunne promotor Martin Jensen vifte det grønne flag og sætte historiens første løb i TCR Denmark i gang - og siden er serien blot vokset og vokset.

Det er både på deltagerantallet og på antallet af TV-seere, som i år tuner ind på TV2 Sport. Her var løbet på Ring Djursland en fantastisk debut på TV2 Sports sendeflade. Serien tæller i år 20 biler.


Kasper H. Jensen og High on Cars Racing by Massive Motorsport kæmpede lidt med at finde melodien på Ring Djursland, men den forsvarende mester endte som toer med hård fight i den hvid/grønne Honda Civic Type R.

Peugeot fører an i Trofeo

Trofeo er klassen, som populært sagt kan kaldes seriens oldboysmesterskab, og også her blev premieren på Ring Djursland en særdeles tæt affære, som endte med, at Michael Carlsen og Peugeot topper tabellen efter weekenden - i øvrigt skarpt forfulgt af sidste års mester René Povlsen fra Volkswagen.

Carlsen og Povlsen skilles kun af to point, og Trofeo er derfor startet nøjagtigt lige så tæt som mesterskabet sluttede i 2020. Her blev alt afgjort til allersidst, hvor Povlsen og Meteor Racing kunne løfte trofæet.

TV2 Sport sender TCR Denmark live søndag fra 14.30, hvor du kan fange alle tre heats.


Michael Carlsen og Carlsen Motorsport fører tabellen i Trofeo efter en stærk åbningsweekend i Peugeot 308 GTI TCR.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 04/07/21 - Jyllandsringen - TCR Denmark
  •