Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Næste stop forude i Legend-kørernes Danmarksturné

Legends Car Cup 
30/06/21 

Legends Car CupOK Mobil 1 Legend Car Cuppen den tredje af sæsonens fem racerbaner
OK Mobil 1 Legend Car Cuppen er kendt som Danmarks sjoveste racerklasse, men det er også en af de mest specielle. Dels er det klassen, hvor de identiske rørrammeracere med karrosserier i trediverstil udelukker ethvert teknologisk kapløb med konstant behov for tekniske opdateringer. Dels er det den eneste klasse, som kører race på samtlige fem danske asfaltbaner.
 

Efter Ring Djursland og Padborg Park er feltet i weekenden nået til den tredje af disse baner. Det er FDM Jyllandsringen, der nu afvikler det løb, som oprindelig var programsat som åbningsløb, men som på grund af corona-udsættelsen har fået titlen FDM Sommerløbet.


Mathias H. Jensen har bragt sig i front for OK Mobil 1 Legend Car Cup
(Foto: Henning Smed)

Der er lagt op til tætte kampe. Magnus Madsen, Skjern, jagter sit tredje mesterskab i træk, men Mathias H. Jensen, Hinnerup, der i de to seneste sæsoner har taget en bronze- og en sølvmedalje hjem, har fået en god sæsonstart og topper tabellen. Hvem der er forhåndsfavorit, er svært at sige, for begge har i de seneste par sæsoner vundet løb på netop FDM Jyllandsringen, men den kører, som senest har haft succes på racerbanen øst for Silkeborg, er Mads Gravsen, Slagelse. Han vandt de to afsluttende løb i 2020, men de fandt også sted i en blanding af regn og tåge, så det er nok minimalt, hvilke erfaringer han kan trække på i weekendens sommervarme.

Feltet på FDM Jyllandsringen bliver i øvrigt lidt skrappere end ved forrige runde af OK Mobil 1 Legend Car Cuppen.

Mads Panik Pedersen, Hjallerup, og Kim Schmidt Pedersen, Hadsten, er tilbage i feltet, efter at de for to uger siden deltog i en afdeling af den svenske søsterserie ved Midnattssolsloppet på Drivecenter Arena i det nordlige Sverige. Her scorede førstnævnte kører en tredje- og en andenplads i de to finaler, hvor Kim Schmidt Petersen en enkelt gang blev bedste gentleman-kører. Herhjemme er makkerparret også vant til at ligge blandt de forreste i deres respektive aldersgrupperinger, så der bliver forøget konkurrence.

Det gælder ikke mindst i oldboyskategorien. Her har kampen primært stået mellem Lars Bohnensach Ebbesen og Mike Nordby Mathiesen, begge Varde, mens netop Kim Schmidt Petersen som eneste mand hidtil har formået at slå dem. En af klassens ellers trofaste deltagere – Jens Østergaard Frederiksen, Vrå – er atter tilbage i feltet, hvor der for første gang i år vil være et tocifret antal oldboys-kørere med til at skabe ekstra spænding.


Mads Gravsen var den seneste vinder i Legend-klassen på FDM Jyllandsringen
(Foto: Morten Alstrup)

Traditionen tro skal der afvikles tre løb i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen, og på FDM Jyllandsringen køres det første lørdag eftermiddag ved 16.15-tiden, mens søndagens to løb er programsat til at starte henholdsvis klokken 13.30 og 16.40. Flytningen af arrangementet på FDM Jyllandsringen betyder desværre også, at der ikke vil være livestreaming fra løbene, da mandskabet bag produktionen var booket til anden side, da datoændringen skete.

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Jyllandsringen
  • 04/07/21 - Jyllandsringen - Legends Car Cup
  •