Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

International Motor Sports Association

Mikkel Jensen klar til seks timers LMP2-battle i New York

IMSA 
25/06/21 

Den danske racerkører Mikkel Jensen skal forsvare føringen i det amerikanske IMSA-mesterskab, når han sammen med Ben Keating, Scott Huffaker og PR1/Mathiasen Motorsports stiller op til sekstimersløbet på Watkins Glen i staten New York.
 

Efter en stærk debut i GTE-klassen i FIA World Endurance Championship på Portimao for to uger siden, er Mikkel Jensen tilbage i en LMP2-racer, når han den kommende weekend stiller op til endnu en afdeling af det amerikanske IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Efter en suveræn klassesejr i 12-timersløbet på Sebring International Raceway i marts, har den danske racerkører sammen med teamkammeraterne Ben Keating og Scott Huffaker indtaget føringen i LMP2-klassen i det amerikanske mesterskab. Og dén føring skal forsvares.


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

– Det bliver mit første ræs på Watkins Glen, så jeg er vildt spændt på at opleve banen. Det er jo et historisk sted, som jeg kun har hørt godt om. Som altid har jeg brugt en masse tid i simulatoren på at forberede mig, og det virker til at være endnu én af de der fede amerikanske racerbaner med masser af højdeforskelle og ingen tilgivelser, hvis du laver en fejl. Det bliver også debut for Scott (Huffaker, red.), så faktisk er det kun Ben (Keating, red.), som har været her før. Måske en udfordring, eftersom vi kun har to separate timers træning inden kvalifikationen lørdag. Men heldigvis har teamet masser af erfaring og data fra banen, som vi kan arbejde ud fra, lyder det fra Mikkel Jensen.


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

– Forventningerne er naturligt nok høje, eftersom vi gjorde det så godt på Sebring. Vi fører det generelle IMSA-mesterskab, men vi er treer i det Michelin Endurance Cup, som også inkluderer 24-timersløbet på Daytona i januar, hvor vi var ramt af tekniske problemer. Vi kører altid for at vinde, men teamets ønske er at kunne forlade Watkins Glen som førende i begge mesterskaber, så vi skal frem for alt køre et stabilt ræs og have point på kontoen.


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

Forberedelserne til 2021-udgaven af Sahlen’s Six Hours of The Glen skydes i gang fredag eftermiddag lokal tid med én times træning, hvilket følges op af en ekstra times træning lørdag, efterfulgt af en kvalifikation. Det seks timer lange løb får grønt flag søndag klokken 10.40 lokal tid – det er klokken 16.40 i Danmark. Løbet kan følges live på IMSA-seriens eget website eller på TV 3 Sport med danske kommentatorer fra klokken 16.35.


(Foto: PR1/MATHIASEN MOTORSPORTS)

TIDSPLAN – SIX HOURS OF THE GLEN

Fredag 25. juni
4.20 PM (22.20) – Træning #1 (60 min)

Lørdag 26. juni
8.00 AM (14.00) – Træning #2 (60 min)
11.50 PM (17.50) – Kvalifikation (15 min)

Søndag 27. juni
8.00 AM (14.00) – Warm-up (20 min)
10.40 AM (16.40) – RACE (6 timer)

Livetiming: https://scoring.imsa.com
Livestreaming: https://imsatv.imsa.com

Mikkel Jensen Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Mikkel Jensen
  • Watkins Glen
  • 27/06/21 - Watkins Glen - IMSA
  •