Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

SuperCup

Forrygende start på sæsonen for Momentum Racing

SuperCup 
22/06/21 

Det blev til en forrygende start på 2021 sæsonen for Momentum Racing, da teamet sæsondebuterede på Padborg Park.
 

Holdet med base i Kalvehave på Sydsjælland er gået ind i deres anden sæson i Yokohama SuperCup, og samtidig også anden sæson i de to røde og hvide Seat Ibiza racere.

Det var lige på og hårdt lørdag formiddag, hvor der ikke var nogen træning forud for tidtagningen. Heldigvis havde både Oliver Rømer og Jens Kristoffersen fået trænet på banen i forårsmånederne, plus de havde løbserfaring i bilerne, fra selv den samme bane tilbage fra september 2020.

Det var Kristoffersen, der ramte den bedste omgang af de to, og satte den næsthurtigste tid af alle 14 deltagere i klassen. Rømer fik sat 4. hurtigste tid af alle, og dermed også med i den sjove ende af feltet.


(Foto: JJ Media)

Weekendens første løb skulle køres senere på lørdagen, hvor solen bagede ned fra en næsten skyfri himmel. Det betød også at det var umådeligt varmt inde i racerbilerne.

Det lykkedes Jens i den røde og hvide racer med startnummer 32 på sideruden, at få den klart bedste start på løbet, og tog derfor føringen allerede ind i Sving 1. Den placering lykkedes det ham at holde fast i, hele vejen igennem heatet, selvom der blev presset hårdt på bagfra af to andre kørere, som han aldrig rigtig fik rystet af. Men det var en yderst tilfreds kører, der kunne tage sin første sejr indenfor asfaltbanesporten, blot to år efter han debuterede i sporten.

Rømer måtte kæmpe lidt med bilen, som af og til ikke rigtig ville give maksimal power fra motoren, hvilket resulterede i at et par konkurrenter fik kørt sig forbi. Han fik dog kørt en udmærket 6. plads hjem, hvilket betød at han skulle starte treer i heat 2, mens Kristoffersen skulle starte 8’er, da man bytter rundt på de første 8 placeringer.


(Foto: JJ Media)

Der var sket et markant vejrskifte henover natten, hvor der havde været et kraftigt regnvejr inde over banen i morgentimerne, hvilket også gjorde at banen startede ud med at være pladdervåd. Det var dog først 11.05 at Yokohama SuperCup bilerne skulle på banen, og derved havde nogle af de andre klasser mulighed for at få asfalten tørret, kombineret med en god blæst og begyndende solskin.

Derfor var det også utroligt svært at bestemme sig for regndæk eller tørvejrsdæk. Både Kristoffersen og Rømer satsede på regndæk, hvilket også viste sig at være det bedste i starten af løbet.

Oliver kom fantastisk af sted, og tog føringen af løbet på vej ind i Sving 1, og holdt fast i den gennem to-tredjedele af løbet. Asfalten var dog blevet for tør til regndæk, så de begyndte ligeså stille at miste vejgreb. I mellemtiden havde Jens fået kørt sig frem på 2. pladsen i løbet, men havde de samme problemer med dækkene.

4 omgange før slut, måtte Rømer i bil nummer 31 afgive føringen, og faldt tilbage på 4. pladsen i løbet, da det dækkene var fuldstændig kogte.


(Foto: JJ Media)

Det lykkedes Kristoffersen at holde lidt mere liv i dækkene, og krydsede målstregen som toer. Dog havde den forankørende overhalet i Gul Flagzone, hvilket er meget forbudt, og fik derved en straf. Dermed kunne Jens kalde sig løbsvinder for anden gang i weekenden, selvom det ikke var helt den samme følelse som den foregående dag.

Endnu en sejr betød endnu en 8. startposition. Her var Jens lige frisk nok i starten, og fik lavet en tyvstart, som dommerne takserede til to strafbaner. Dermed var han sat ud af spillet omkring sejren, da en strafbane koster omkring 3 sekunder i forhold til konkurrenterne omkring ham. Alligevel fik han kæmpet sig godt tilbage, og sluttede på en 4. plads, lige udenfor podiet.

Oliver startede løbet som femmer, og efter en masse tætte kampe, hvor placeringerne bølgede lidt frem og tilbage, kom han også i mål som femmer.


(Foto: JJ Media)

Kigger man på mesterskabsstillingen, har Jens Kristoffersen taget føringen efter den første løbsweekend. Top 3 er dog kun adskilt af 7 point, og med 25 point for en løbssejr, er det et meget lille forspring.

Oliver Rømer indtager aktuelt 6. pladsen, og er 19 point efter holdkammeraten – altså også indenfor en løbssejrs afstand.

Næste gang at Momentum Racing skal på banen, bliver til Grand Prix Danmark på FDM Jyllandsringen, som er programsat til den 20.-22. august. Holdet skal dog ikke ligge på den lade side indtil da, da der venter nogle racer events, plus bilerne skal klargøres til de forestående strabadser.

Momentum Racing

JJ Media


Læs mere om:
  • Jens Kristoffersen
  • Oliver Rømer
  • Momentum Racing
  • Padborg Park
  • 20/06/21 - Padborg Park - SuperCup
  •