Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Legends Car Cup

Han er tilbage i feltet – 4.411 dage efter sin første start

Legends Car Cup 
18/06/21 

Legends Car CupMorten Troelsen har gjort raceren klar – og starter atter i Legend Car Cuppen
Gammel kærlighed ruster som bekendt ikke. Det kan Morten Troelsen, Vejle, skrive under på. I weekenden er han atter at finde i feltet, når årets anden afdeling af OK Mobil 1 Legend Car Cuppen afvikles på Padborg Park.
 

”Jeg nåede ikke at blive klar til sæsonpremieren på Ring Djursland,” siger den 42-årige salgskonsulent. ”Jeg besluttede mig for at male rammen på min racer, og så løb tiden pludselig fra mig. Men nu har jeg det ligesom køerne, der kommer på græs om foråret. Vejret er blevet godt, og nu begynder det at gå i den rigtige retning med hensyn til at få publikum på banerne igen.”

”Jeg har haft bilen siden 2019, men kørte kun et enkelt løb i 2020. Bilen har bare stået og samlet støv, så nu var det tid til at få den gjort klar.”


Den 23. maj 2009 var der Danmarkspremiere i Legend-klassen. Morten Troelsen blev nummer to i det første løb, og i weekenden er han med i klassen igen. Atter med nummer 8 på siden af bilen
(Foto: Arkivfoto: DTC/Birger Vilén)

Det er ikke nogen hr. hvem-som-helst, som nu atter er med i feltet i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen. Morten Troelsen var nemlig en af de blot 11 kørere, som var med i feltet, da klassen blev introduceret i Danmark. Det var den 23. maj 2009. Altså for mere end 12 år siden. Eller heller helt præcist 4.411 dage, hvis man foretager en fintælling mellem Morten Troelsens debutløb og søndagens løb på Padborg Park.

”Jeg startede bare med at prøvekøre en bil. Du kan da lige få et par omgange, lokkede Tom Pedersen med, og inden jeg kørte fra Padborg Park, havde jeg købt en bil,” fortæller Morten Troelsen. I 2009 blev han nummer fire i mesterskabet, der havde deltagelse af 27 kørere. Kun tre deltagere kørte fuld sæson, og klassen blev med sine 11 startende i debutantweekenden afviklet sammen med Seven Racing. ”Men så voksede det bare. Det er virkelig en sjov klasse, og jeg havde ikke forventet, at det skulle blive sådan en succes.”

Morten Troelsen var med i de to første sæsoner af OK Mobil 1 Legend Car Cup og vendte så tilbage i 2019.


”Jeg har det ligesom køerne, der kommer på græs om foråret,” siger Morten Troelsen forud for sin sæsonstart
(Foto: Rehabiler)

”Jeg har prøvet forskellige klasser, men det er nemt at være med i Legend. Bilen er jo den samme år efter år, for i modsætning til andre klasser sker der ikke nogen teknisk udvikling,” siger han. Men der er sket en udvikling med chaufføren selv. Nu har han status af Old Boys-kører.

”Det kan jeg jo ikke løbe fra. Selv om man siger, man bliver ældre og mere klog, og at man påstår, at man bare er med for hyggens skyld, så bliver man altid tændt af et element af konkurrence. Her har jeg vurderet, at mine muligheder er bedst i Old Boys … det er vist selverkendelse på højt niveau.”

Det har kun været muligt at udbyde et begrænset antal billetter til weekendens arrangement, men alle tre løb søndag i OK Mobil 1 Legend Car Cuppen kan følges live på youtube.com/supergtdanmark.

Padborg Park

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 20/06/21 - Padborg Park - Legends Car Cup
  •