Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

GT World Challenge Endurance

Kæmpe chance for Bastian Buus: Stiller op til 24-timersløb med verdenskendt Porsche-kører

GT World Challenge
Endurance 

16/06/21 

Det 17-årige danske stortalent skal testes mod nogle af verdens bedste GT-kørere, når han stiller op til 24-timersløbet på Spa-Francorchamps den 31. juli-1. august.
 


(Foto: PORSCHE, SRO MOTORSPORTS GROUP)

Bastian Buus har gjort sig så godt bemærket i den tyske Porsche Carrera Cup-serie, at han nu skal testes af mod nogle af verdens bedste GT-kørere. Det blot 17-årige danske stortalent har efter tre afdelinger af Cup-serien lagt sig i spidsen af rookiemesterskabet, og nu får den unge racerkører en unik chance for at vise sit værd, når han stiller op i årets udgave af det berømte 24-timersløb på den belgiske Formel 1-bane, Spa-Francorchamps.


(Foto: PORSCHE, SRO MOTORSPORTS GROUP)

Her skal Bastian Buus teame op med den tyske Porsche-kører Lars Kern, som har flere langdistanceløb bag sig og blandt andet har vundet en klassesejr i 24-timersløbet på Nürburgring, ligesom han også er en verdenskendt test- og udviklingskører for Porsche.


(Foto: PORSCHE, SRO MOTORSPORTS GROUP)

– Det er en kæmpe chance for mig, både at kunne måle mig op mod de allerbedste indenfor GT-racing og samtidig få muligheden for at deltage i et af de helt store langdistanceløb. Det bliver min debut i et 24-timersløb, og det bliver stort både at få lov til at prøve kræfter med GT3-raceren og ikke mindst dele den med en af de mest erfarne Porsche-kørere i verden. Jeg kan lære en masse, og jeg er både overvældet og enormt taknemmelig over at være peget ud til det her, lyder det fra Bastian Buus.


(Foto: PORSCHE, SRO MOTORSPORTS GROUP)

Bastian Buus og Lars Kern skal dele deres Porsche 911 GT3 R med den unge schweizer Julien Apothéloz, som sidste år sluttede på en tredjeplads i det tyske GT4-mesterskab, og som i år deltager i GT World Challenge-mesterskabet. En fjerde kører er endnu ikke offentliggjort, ligesom det heller ikke er fastlagt, hvilken klasse, kørerne skal konkurrere i. Til gengæld ligger det fast, at holdet stiller op for Allied-Racing, det tyske team, som Buus også repræsenterer i Porsche Carrera Cup Deutschland. Teamet tager hul på de indledende tests den 22. og 23. juni på Spa-Francorchamps.


(Foto: PORSCHE, SRO MOTORSPORTS GROUP)

– Det giver mig en enorm tryghed at have Allied-Racing i ryggen til sådan en udfordring. En stor del af min succes det seneste år skyldes nemlig mit team, som løb efter løb har givet mig de bedste forudsætninger for at performe. Samtidig giver det kriller i maven at tænke på, hvor vild en chance det er for en ung kører som mig. Begivenheder som 24-timersløbet på Spa-Francorchamps har kæmpe opmærksomhed fra de store fabriksteams, og kan man gøre sig bemærket på en god måde, kan det åbne døre til andre spændende opgaver.


(Foto: PORSCHE, SRO MOTORSPORTS GROUP)

Årets udgave af TotalEnergies 24 Hours of Spa finder sted i dagene fra den 29. juli til den 1. august, og der forventes som altid deltagelse af fabriksstøttede GT3-teams med mærker som Porsche, Ferrari, Bentley, Mercedes-AMG, BMW, Audi og Lamborghini. Løbet vil kunne streames online fra seriens eget website, komplet med kommentatorer og livetiming.

Bastian Buus Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Bastian Buus
  • Spa-Francorchamps
  • 01/08/21 - Spa-Francorchamps - GT World Challenge Endurance
  •