Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Dansk Super Kart

Så ruller dansk kartings top igen

Dansk Super Kart 
10/06/21 

Toppen af dansk karting mødes, når Dansk Super Kart skydes i gang den kommende weekend. Det sker på Rødby Karting Ring, hvor et rekordantal kartingkørere mødes i første afdeling af tre.
 

Mere end 100 kartingkørere er tilmeldt løbene på Rødby Karting Ring, når det i weekenden går løs med første afdeling af Dansk Super Kart, DSK. Rødby Go-Kart Klub på Lollands sydspids lægger dermed asfalt til de første DSK-løb siden 2019, da serien ikke blev afviklet i 2020 grundet corona-restriktionerne.


(Foto: Bo Skovfoged)

Og noget tyder på, at der har været stor iver efter at komme i gang med karting på topplan herhjemme. I hvert fald er antallet af tilmeldte det højeste i fem år med 102 tilmeldinger i skrivende stund fordelt på otte klasser.

”Jeg glæder mig sindssygt meget, vi håber bare, at vi kommer godt i gang og får startskuddet på et godt samarbejde i dansk karting,” siger Morten Willum, der er race director for Dansk Super Kart.

”Det er det højeste antal tilmeldte i en årrække, og vi får løbende eftertilmeldinger også. KZ-klassen og OK Junior ser rigtig flot ud med store og stærke felter, og så tyder noget på, at vi har ramt nogle af breddekørerne også, da eksempelvis DASU Senior-klassen også er godt med. Samlet har vi lidt flere tilmeldte her, end vi havde håbet på,” siger Morten Willum videre.

Til DSK 1 er der, ud over underholdning på banen, også underholdning uden for, da CEC Event stiller med loungeområde med eventtelte, cafeområde, bar og storskærm, hvor der blandt andet vises EM-landskamp mellem Danmark og Finland lørdag aften.

Deltagerne kører om præmier – ud over æren – som inkluderer udstyr fra Unipro, testdag i racerbil fra af brianmadsen.com, pengepræmier samt gavekort fra GP Racing.

Der køres træning fredag, mens kvalifikation og heat afvikles både lørdag og søndag for klasserne.


(Foto: Bo Skovfoged)

Se den foreløbige deltagerliste her på dasu.dk

Dansk Super Kart kan følges via livetiming her.

Søndagens løb bliver vist forskudt på tv-kanalen SPORT-Live.

Sådan køres Dansk Super Kart samt DIF DM i 2021:
DSK 1 Rødby 11., 12. og 13. juni
DSK 2 Vojens 9., 10. og 11. juli
DSK DM Thy 20., 21. og 22. august
DSK 3 Grindsted 10., 11. og 12. september