Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

TCR Germany

Martin Andersen vil bygge videre på formkurven i Østrig

TCR Germany 
10/06/21 

Da Martin Andersen i sidste måned debuterede i den tyske ADAC TCR Germany, som er blandt Europas hårdeste serier for standardvogne, så var det med forhåbningen om at tage en plads eller to i top fem. Det endte i stedet med, at viborgenseren fra Hyundai Team Engstler excellerede i kvalifikationen og startede sæsonen på henholdsvis pole position og anden startposition, mens det i løbene på Oschersleben faldt lidt tilbage for Andersen. Særligt takket være ekstremt varme dæk.
 

I denne uge er Martin Andersen taget til Østrig og den verdenskendte Formel 1-bane, Red Bull Ring, hvor han i den kommende weekend kører sæsonens anden afdeling. Og her er der fokus på at bygge videre på al læringen fra debuten.

- Første løb er ovre, og vi er blevet en del klogere - og 50 kilo tungere. I TCR justeres vægten på bilerne løbende efter ens resultater, så feltet er så lige som muligt. Hyundai klarede det godt i Oschersleben generelt, og derfor har vi en ret tung bil, som vi skal prøve at få et ordentligt resultat ud af, forklarer han og fortsætter.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at komme i gang på Red Bull Ring. Jeg har ikke kørt her før, men den er super fed på simulatoren, og det er bare fra ende til anden en virkelig god bane, som jeg glæder mig til at tage kampen op med.

Fik sat sig i respekt
På Oschersleben var der godt med gang i nærkampene i feltet, og søndagens løb blev for Martin Andersens vedkommende præget af en straf efter et mindre sammenstød med en konkurrent. Målsætningen er derfor for Hyundai-køreren stadig at køre bilen i top fem - og at omsætte al den nye læring til fart på banen.

- Kan vi være i top fem den her gang, så er det fedt. Jeg fik vist, at det gik godt med kvalifikationerne sidste gang, men jeg skal have bilen helt hjem den her gang, og har især fokus på at få styr på dækkene. De skal holde alle 30 minutter her, hvis man skal gøre det godt, og det var der lige lidt læring i på Oschersleben, siger han.

Samtidigt er løbet på Red Bull Ring lidt nærmere normalen udenfor asfalten. Denne weekend er familien Andersen for første gang med til et løb med Hyundai Team Engstler, og det glæder Martin Andersen, som indtil i år altid har kørt under familiens eget flag.

- Det er så rart endelig at have de andre med. Selvom der stadig er lidt corona tilbage, så nærmer det sig lidt mere normale tilstande, og det betyder heldigvis, at man godt må have familien med. Min far har jo alle årene stået for meget af vores indsats hjemme i Danmark, så jeg ved han er super spændt på at se, hvordan Hyundai og Team Engstler bærer sig ad, griner han.

Torsdag venter en testdag på banen, inden det går løs fredag-søndag. Løbene sendes live og gratis på nettet, og kan ses lørdag fra klokken 12.10, hvor heat 1 køres, mens det søndag er heat 2 fra 15.05. Begge løb kan ses live på www.adac.de/motorsport og på www.tvnow.de

Niklas Majgaard


Læs mere om:
  • Martin Andersen
  •