Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Casper og Kristian kørte hjem med en tredjeplads

DM Rally 
07/06/21 

Yngste medlem i Venning Motorsport, Casper, var i sin Renault Twingo R2 ene om at repræsentere det sjællandske team i tredje runde af Dansk Super Rally 2021, der blev kørt Grundlovsdag i det vestsjællandske Glad Rally Kalundborg. Sammen med co-driver Kristian Birk Hansen sluttede Casper Venning på tredjepladsen i RC4-klassen og som nummer 17 generelt i et felt spækket med 4-hjulstrukne superbiler og nyere R2-biler.
 

Casper var ene om at repræsentere Venning Motorsport, fordi Chris Venning har taget en pause fra rally og har sat sin fyrige Ford Fiesta vinderbil til salg, og fordi senior John Venning på grund af et kompliceret knoglebrud og indtil videre er nødt til at lade sin Ford Escort RS 2000 stå stille.
Samtidigt er Casper og Kristian en ny kombination af kører og co-driver, idet weekendens runde var deres kun fjerde rally sammen. Kristian er helt ny i rollen som co-driver, men er ifølge Casper kommet rigtig godt fra start.


Casper og Kristian hoppede ind på deres første tur på Gammelrand-prøven.
(Foto: specialpress@gmail.com)

De fik let så godt flow i deres Renault Twingo, at de kunne køre hjem med point for en tredjeplads og dermed komme ind i kampen om mesterskabet i RC4-klassen efter at have siddet over i den første runde og nøjedes med en niendeplads i anden runde. Halvvejs gennem 2021-sæsonen er de nu på en samlet ottendeplads i et tæt og benhårdt opgør i en klasse, hvor der køres til grænsen af det fysisk mulige, så selv små fejl kan få betydning for det endelige resultat.


Twingo-holdet på ”tæerne“ på dagens sidste rallyprøve i Kelleklinte.
(Foto: specialpress@gmail.com)

I weekendens 226 kilometer lange rally med 80 kilometer rallyprøver på afspærrede veje i Vollerup, Kelleklinte og Gammelrand fulgte Twingo-holdet pænt med klassens senere vinder Oliver Saust i Opel ADAM, men på tre af løbets syv prøver kneb det, Og Casper ved godt hvorfor:

- På de sidste to af ialt fire omgange på prøven i Vollerup blev bremserne så varme, at jeg måtte holde igen for at holde bilen på sporet, og anden gang var jeg bare ikke hurtig nok til følge Oliver. Oliver var også hurtigere på Kelleklinte-prøven, forklarer Casper og tilføjer.
- Jeg havde aldrig før kørt Gammelrandprøven, så jeg valgte at holde et sikkert tempo ved den første gennemkørsel, men vi fik da på trods af tætte støvskyer overhalet en konkurrent undervejs. Anden gang gik det bedre. Hen ad vejen fik vi en god rytme i bilen og fik fart nok på bilen til at sikre os tredjepladsen, selvom vi på en prøve lavede et ”rejehop“ ind på en mark og tabte 10-12 sekunder. Kristian gjorde det godt og i de kommende runder arbejder vi på at få mere fart i bilen.


Kristian Birk Hansen og Casper Venning var tilfredse med dagens tredjeplads.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Casper Venning var derfor tilfreds med weekendens resultat i Twingoen, som trods dens 195 hestekræfter er en konstruktion fra 2009, og derfor ikke helt på højde med konkurrenter i nyere biler.

Casper og Kristian skal i aktion igen om tre uger i turneringens fjerde runde, som køres i Vestjylland.


En god dag er, når man kan slutte med point og pokaler for sin indsats.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Venning Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Kalundborg
  • 05/06/21 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: