Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Jacob Sevel tager dobbelt op i DS3 Cup-premieren

DS3 Cup 
07/06/21 

DS3 Cuppens comebackweekend endte som lidt af en opvisning fra Jacob Sevel og Bilhuset CMD Motorsport - for Sevel tog pole position og vandt begge løb, da serien i denne weekend vendte tilbage efter et års coronarelateret fravær på de danske baner.
 

Efter lørdagens heat, hvor Sevel vandt foran en velkørende DS3-debutant i form af Magnus Taulborg og svenske Anton Bergström der fik kæmpet sig tilbage fra at være udgået i kvalifikationen, så stod der igen Jacob Sevel og startnummer 666 på det meste søndag. Søndag og heat 2 kører som altid med reverse grid, og det sendte en anden debutant på pole position, nemlig norske Niklas Abrahamsen.

Abrahamsen fik ikke rigtigt lov at vise sine evner lørdag takket være en defekt gearkasse, og nordmanden manglede det meste af 1. heat andet gear i sin bil. Ikke ideelt på nogen racerbane, og slet ikke på Ring Djursland. Han startede side om side med Jacob Sevels nye holdkammerat Nicolai Jensen, og det blev Jensen, der tog sig bedst af starten, mens det kiksede for Abrahamsen, der igen blev ramt af en teknisk defekt på gearkassen og endte med at køre løbet uden 2. og 4. gear.


Nicolai Jensen kom bedst fra start, men blev siden hentet af holdkammeraten Jacob Sevel.
(Foto: Jan Gripping)

Nicolai Jensens gul/sorte #66 skød i stedet frem og fik hurtigt selskab af Anton Bergström og Jacob Sevel, der med en kanonstart fra bagerste række straks var med fremme for at blande sig.

Der gik ikke længe inden 2019's samlede sølvvinder og danske mester havde bragt sig komfortabelt i spidsen, og spændingen stod i stedet om resten af podiet. Og her blev der for alvor kamp, for både Magnus Taulborg og især Kevin Brandsborg fandt melodien i de for de to danske talenter nye biler. Anton Bergström er trods sin unge alder efterhånden en rutineret kører i DS3 Cup, og svenskeren fik i den grad sin sag for mod de to nye navne, der tidligere har kæmpet masser af hårde kampe i den tidligere Aquila Synergy Cup.

De tog kampen op for at fange Nicolai Jensen, og selvom Jensen gav igen efter bedste evne, så blev det til sidst Kevin Brandsborg, der kunne tage sin første tur på podiet - forfulgt af Bergström, Jensen og Magnus Taulborg.


Kevin Brandsborg rundede weekenden af med en andenplads i søndagens heat.
(Foto: Niklas Majgaard)

Jacob Sevel er i kraft af sine to sejre komfortabelt i spidsen af mesterskabet, og det glæder den forsvarende danmarksmester, at forberedelserne gav pote. - Det her var egentlig det, vi drømte om. Det er lykkedes at lave en god bund til den videre sæson den her weekend, og vi kunne virkelig bruge vores erfaringer fra 2019-sæsonen til meget herude. Jeg har ikke kørt DS3 Cup på Ring Djursland før, men har kørt en masse andet her, så der var et par ting at hente - og så alligevel ikke. Det her er en nem bil at køre, men de er virkelig svære at finde det sidste halve sekund i. Det er fedt at se, at tingene bare virker nu, og det er vi super glade for, forklarer han.


Anton Bergström fik vendt en svær start på weekenden til to ture på podiet i kraft af en tredjeplads både lørdag og søndag. Kvalifikationen var nemlig lige til glemmebogen for svenskeren, som måtte udgå inden han fik sat en tid.

Kevin Brandsborg tog andenpladsen i en lærerig debutweekend og ser nu frem til feltet forhåbentlig vokser næste gang på FDM Jyllandsringen.

- Lørdag havde vi lidt problemer undervejs, for bilen blev for varm af at ligge i slipstrømmen på de andre. Det lykkedes noget bedre i dag, selvom jeg havde et lille sammenstød med Bergstrøm i en duel, og det gav en bule i døren. Men det er mindre vigtigt - det gode er, at vi fik en positiv og god oplevelse at åbne året med - det bliver helt sikkert mere spændende og et lidt tættere felt næste gang - det håber vi i hvert fald, afrunder DS3-debutanten fra Varde.

Næste gang går det løs på FDM Jyllandsringen den 3-4. juli.

Insight Racing


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 06/06/21 - Ring Djursland - DS3 Cup
  •