Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

FN-Rally – Nielsen og Brodersen i hård konkurrence i 3. afdeling om Danmarksmesterskabet i rally

DM Rally 
07/06/21 

Efter top 3 placeringer i de to første afdelinger i kampen om Danmarksmesterskabet i rally, måtte Frank Nielsen og Per Brodersen på Grundlovsdag, den 5. juni, se sig placeret lidt længere nede på resultatlisten.
 

Kalundborg og Omegns Motorsport havde arrangeret et meget udfordrende rally, dels på de smalle og kuperede asfaltveje ved Vollerup og Kelleklinte udenfor for Kalundborg, dels på både asfalt, beton, grus og sand i Gammelrand grusgrav lidt øst for Kalundborg.


Frank Nielsen og Per Brodersen kørte et perfekt rally ved Kalundborg, hvor de sluttede som 4. bedste danske hold i RC4 klassen.
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Inden GLAD RALLY KALUNDBORG udtalte både Frank Nielsen og Per Brodersen, at det ikke burde være muligt for dem at følge med i toppen af klassen med den 13 år gamle Citroén C2R2 Max. Det blev dog modbevist, da deres kørsel stadig kunne række til en top-5 placering i klasse RC4 med 13 deltagende biler.

Klasse RC4 er en at de tættest besatte klasser i Dansk rally. Der køres i klassen med helt nye, eller nyere biler som Opel Corsa Rally4, Peugeot 208 Rally4, Opel Adam R2, Renault Clio RT3. Det er biler som er af en helt anden konstruktion både undervognsmæssigt, som motormæssigt end Frank Nielsens bil. Trods det, kan det aldrende Citroén C2R2 Max stadig følge med i toppen.

Per Brodersen udtalte efter løbet:

”En lang og meget varm dag er slut. 3. afd. af DM i Kalundborg blev en varm og støvet fornøjelse især i Gammelrand, men både tilskuere og deltagerne hyggede sig, og så må vi håbe, at alle officials også gjorde det i varmen. For os blev det en blandet pose bolsjer – vi passede nok lidt for meget på bilen på de første 3 prøver.

På vej mod service, efter de første 3 prøver, sprang koblingskablet, så var der ekstra arbejde til servicefolkene, som udførte jobbet til perfektion. Vi kom rettidigt afsted mod de næste 3 prøver med en perfekt bil. Vi skruede nu en del op for tempoet, og det resulterede jo i, at vi kørte lidt på grænsen, og måske lidt over, ind imellem, men vi kom da i mål og fik 2 ekstra DM-point for en 4. plads på power Stage, så alt i alt en tilfredsstillende dag og et resultat vi kan være fuldt tilfredse med.

Vi røg, som forventet, lidt ned i placeringerne i DM-stillingen, men det var absolut også forventet i klassens ældste og langsomste bil”.

Efter en meget varm og solrig dag, kunne Frank Nielsen og Per Brodersen køre i mål på den sidste hastighedsprøve på en flot 5. plads (4. plads af de danske deltagere) i klasse RC4, og en generel 19. plads blandt de 52 biler der kom i mål i GLAD RALLY KALUNDBORG, med 75 tilmeldte deltagere.


Frank Nielsen og Per Brodersen på den meget støvede og udfordrende hastighedsprøve i Gammelrand grusgrav.
(Foto: rallypics.dk – Viggo Johansen)

Frank Nielsen og Per Brodersen deltager desuden i RC4 Super Rally Cuppen, som køres sammen med Danmarksmesterskabs løbene. Cuppen er kun for R2 og RC4 biler. Her ligger de efter de første 3 afdelinger placeret på en 2. plads med 55 point efter Mikkel Njor og Erik Christensen, Opel Corsa RC4 på 1. pladsen med 60 point, og Oliver Saust og Peter Holm Rasmussen, Opel Adam R2 på 3. pladsen med 52 point.

At blot 52 biler kom i mål vidner om de udfordringer der var, både med at få bilerne til at blive på vejen, samt at få mekanikken til at holde, når den bliver udsat for de belastninger som de krævende forhold med varme, støv og mange hop i dette rally udsatte den for. Vores servicemandskabs evner til at opdage begyndende skader, og få dem behandlet inden de bliver alvorlige, kom os virkelig til gode i dette rally, hvor over 30% af deltagerne udgik.

FN-Rally

rallypics.dk
Viggo Johansen

Læs mere om:
  • Frank Nielsen
  • Kalundborg
  • 05/06/21 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: