Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Super GT Danmark

Nymark Racing var hele følelsesregisteret igennem

Super GT Danmark 
07/06/21 

Super GT DanmarkNymark Racing satser på en sæson som i år går deres vej. Med to stærke kørere og et upcoming talent var der inden weekenden lagt op til en god raceweekend, men det skulle vise sig at blive en weekend med både op og nedture.
 

Lørdagen gik fint med fornuftige tidtagninger, hvor der kun skulle laves små justeringer på bilerne. Alle kørere i teamet var efter forholdene godt tilfredse og ventede kun på at komme i gang med søndagens løb.

Sidste års sæson havde været lidt presset med flere problemer end forventet. I forårets testarbejde har begge biler kørt upåklageligt, så humøret var højt og mekanikerne kunne få deres nattesøvn. I weekendens første løb starter Frederik Nymark som nummer fem. Der bliver dog kørt meget tæt i den del af feltet men Frederik tager en enkelt placering og slutter som nummer fire.


Frederik Nymark
(Foto: Motorsporten.dk)

Mikkel Mac der sidder i teamets anden bil starter som nummer seks. Mikkel er indblandet i den samme hårde kamp som Frederik. På femte omgang bliver han påkørt bagfra og kan straks høre at der er noget galt med bilen. Den erfarne Mikkel får dog holdt sin placering og slutter løbet som nummer seks.

Efter løbet viser det sig at bagtøjet på Mikkels bil er så skadet at det skal skiftes. Mekaniker teamet hos Nymark Racing har en time til at få bilen klar igen. Her viser teamet sin erfaring og dygtighed, og det er på et hængende hår at bilen når at blive færdig, så Mikkel kan trille ud til andet løb i weekenden.
Mikkel kvitterer med at køre sig fra en plads som nummer syv og op på en hårdt tilkæmpet tredjeplads.


Mikkel Mac
(Foto: Motorsporten.dk)

Christoffer Christensen, som deler bil med Frederik, skal køre sit første løb i Super GT klassen. Fra en startplacering som nummer elleve er Christoffer lige oppe og vende som nummer ni, men lærer hurtigt at han er oppe mod de hårde drenge og slutter som nummer ti.


Christoffer Christensen
(Foto: Motorsporten.dk)

Til weekendens tredje løb starter Frederik Nymark på pole og Mikkel Mac starter som nummer fem. Da starten går laver en konkurrent en kæmpe tyvstart. Da den slags bliver straffet, holder Frederik sin føring i løbet.

Den erfarne Mikkel Mac udnytter den lille forvirring der er i feltet over tyvstarten og kører sig hurtigt op som nummer tre. Der bliver dog kørt lidt aggressivt lige bag Mikkel, som kæmper for at forsvare sin placering. Cirka midt i løbet bliver Mikkel dog påkørt ret hårdt bagfra af en konkurrent. påkørslen er faktisk så hård at bagtøjet på Mikkels bil og kardanaksel bliver rykket fra hinanden og han løbsweekend slutter med en skadet bil.


Mikkel Mac
(Foto: Motorsporten.dk)

Foran i feltet bliver Frederik Nymark også presset af en konkurrent. Efter Mikkels uheld har der været en safetycar periode og da den slutter har Frederik lidt svært ved at holde varme i sine dæk, men det lykkes ham at køre en sejr hjem og vinde løb tre.


Frederik Nymark
(Foto: Motorsporten.dk)

“Det var en god sejr og jeg er glad, men jeg ville have været rigtig glad hvis Mikkel havde stået på podiet sammen med mig” fortæller Frederik lige efter løbet.

Til weekendens sidste løb skal Christoffer Christensen ud og køre sit andet løb på Ring Djursland. Den unge Christoffer skal starte som nummer elve og kan samtidig bruge løbet som træning og måske snuppe en placering under løbet. Kort efter løbets start går det dog galt. På vej ned af “trapperne” kommer Christoffer lidt for langt til venstre og rammer glatbane området, hvor det er så godt som umuligt at bremse. Christoffer rammer derefter autoværnet med ret stor kraft.

Christoffer blev efterfølgende kørt til tjek på skadestuen, hvor lægerne mener han er klar til Padborg Park om små to uger.

Nymark Racing kan nu se frem til nogle hektiske dage på værkstedet, hvor begge biler skal laves og gøres klar til Padborg Park.

På trods af de mange skader i weekenden, så er Nymark Racing stadig optimistiske for resten af sæsonen. Frederik Nymark og Mikkel Mac er gået fra at være konkurrenter til teamkammerater, som deler data og bruger hinanden til at sparre i løbet af weekenden.

Samtidig kan Christoffer Christensen suge læring til sig, fra sine to erfarne holdkammerater, som vil give ham en del værktøjer at arbejde med resten af sæsonen.

En ting er sikkert! Hold ånden, kampgejsten og viljen til at være med helt fremme vil Nymark Racing også have med til Padborg Park.

nymarkracing@gmail.com

Selch

Læs mere om:
  • Christoffer Peter Christensen
  • Frederik Nymark
  • Mikkel Mac
  • Nymark Racing
  • Ring Djursland
  • 06/06/21 - Ring Djursland - Super GT Danmark
  •