Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Tætte kampe i årets langdistancepremiere

Danish Endurance
Championship 

07/06/21 

DEC - Danish Endurance ChampionshipMasser af overhalinger og dueller på Ring Djursland
Lørdag blev årets udgave af Danish Endurance Championship skudt i gang på Ring Djursland, og der var på forhånd lagt op til masser af overhalinger og dueller. Dels skulle mere end 30 mandskaber i aktion, dels skulle det ske på Danmarks korteste racerbane. Og det endte med to meget tætte løb, hvor frygten for adskillige safety car-perioder blev gjort godt og grundigt til skamme. Kun én gang i hvert af de to løb måtte der tages safety car i brug, og det skete efter henholdsvis en soloafkørsel og et motorhavari.
 

Forrest i feltet stod kampen mellem en Audi R8 med Valdemar Eriksen, Nibe, og en Porsche 911 GT3 med Lars E. Pedersen/Mikkel O. Pedersen, Ringsted/Struer. Første del af begge løb dominerede Audi-køreren, men han endte begge gange med at blive sat tilbage. Først af en punktering og senere af en misforståelse under afsoningen af en stop-and-go-straf, og dette betød, at Lars E. Pedersen/Mikkel O. Pedersen kunne sejre generelt og i divisionen for de hurtigste biler.


Lars E. Pedersen og Mikkel O. Pedersen endte med at vinde begge løb på Ring Djursland.

De tætteste opgør oplevede man i DEC3-divisionen. Her havde Peter Rasmussen/Tom Pedersen, Søllinge/Padborg, vundet første løb med en halv omgangs forspring til nærmeste forfølgere, Peter Obel/Mikkel Obel, begge Kalundborg, men selv om de forsøgte, kunne de ikke gentage sejren i andet løb. Her sluttede de nemlig mindre end fire tiendedele af et sekund efter Rasmus Holmgaard/Jonas Holmgaard, Aalborg, som havde været uheldige i det første løb.

Tre af forrige sæsons mestre har i år valgt at forsvare deres titler i Danish Endurance Championship, og her var det blot HH Racing, som kunne drage hjem fra Ring Djursland med en mesterskabsføring. I deres Peugeot 207 vandt Rasmus Holmegaard Hansen/Jesper Holmegaard Holst, Broby/Odense, det første løb, mens de i det andet måtte tage sig til takke med en tredjeplads efter Open Mind Racings Martin Bertelsen/Marco Schumann, Roskilde/Albertslund, og Syddjurs Racings Rasmus Pedersen/Henrik Thomsen, Ebeltoft/Grenaa. Sidstnævnte mandskab var faktisk handicappet af at være lidt for hurtige, da de flere gange kom under referencetiden for klassen og derfor måtte afsone en stop-and-go-straf i pitten.


Det store felt medførte til tider trængsel på Ring Djursland under lørdagens to løb.

I dagene op til sæsonpremieren på Ring Djursland var der udsigt til, at der under løbene ville kunne sættes ny deltagerrekord for en afdeling af Danish Endurance Championship, idet intet mindre end 38 mandskaber havde tilmeldt sig løbet. Imidlertid blev der ikke sat nogen deltagerrekord. Dels indløb der flere afbud, dels oplevede flere mandskaber havarier eller tekniske problemer under tidtagningerne, hvorfor kun henholdsvis 32 og 29 biler kom under starterens kommando i de to løb.

Næste afdeling af Danish Endurance Championship afvikles om to uger på Padborg Park.

Danish Endurance Championship

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 06/06/21 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •