Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Udfordrende banesportsdebut for Silas Rytter

Danish Endurance
Championship 

07/06/21 

DEC - Danish Endurance ChampionshipGanske som forventet blev det første løb i Danish Endurance Championship (DEC) både udfordrende, lærerigt og en kæmpe oplevelse for Silas Rytter. Sammen med vennen og teamkammeraten Mads Riis startede Silas sæsonen på Ring Djursland.
 

Den hurtige teenager fra Sæby startede lørdag morgen ud i STEP Motorsports Ginetta G40 GT5 til tyve minutters tidtagning på Ring Djurslands kuperede asfalt. Det blev kun til tre omgange, inden en spontan overstyrende bil sendte Silas af banen. En meget udramatisk afkørsel, som dog satte en stopper for yderligere kørsel i tidtagningen.

Da bilen kom tilbage til pitten var der kun meget kort tid til at gennemgå bilen for defekter før Mads Riis skulle køre sin tidtagning. Han nåede kun seks omgange, før gearkassen låste - så startplaceringerne for de to debutanter blev ikke prangende.

Det første af dagens to løb blev startet med Mads Riis i bilen. Silas' sønderjyske teamkammerat lagde godt fra land og kunne aflevere en konkurrencedygtig bil efter en halv times kørsel. Det fulgte Silas op på med at køre et flot og stabilt stint, hvor han stille og roligt avancerede op til fjerdepladsen inden det ternede flag blev vist.


Fuldt fokus inden næste stint.
(Foto: Boxengasse)

Ud på eftermiddagen var det Silas' tur til at sætte sig bag rattet og tage starten i det andet løb. I et felt med 38 biler bliver der hurtigt trangt på en lille racerbane, og det blev også til lidt nærkontakt med en anden bil. Det påvirkede dog hverken bil eller kører, og Silas satte et flot tempo, som sendte den lille Ginetta-racer op gennem feltet endnu engang. Han kunne aflevere bilen til Mads Riis på femtepladsen, ikke langt fra den forankørende konkurrent.

De to talenter sluttede deres andet heat på femtepladsen. Silas er godt tilfreds med dagens forløb:

- Tidtagningen er jeg ikke så stolt over. Jeg satte bilen af på tredje omgang, så det kunne have gået bedre, lyder det fra en storsmilende Silas, som fik oprejsning i de to løb:

- Vi kørte os op fra niendepladsen til fjerdepladsen i det første heat, og med en femteplads i andet heat synes jeg at vi kan være godt tilfredse.


Silas glæder sig til at komme tilbage bag rattet på den lille Ginetta G40.
(Foto: Boxengasse)

Den store udfordring, som man ikke kan øve sig på til træningsdage, er de mange andre biler på banen. I DEC deltager alt fra Citroën Saxo til vilde Porscher og Ferrarier, så hastighedsforskellen er stor, og derfor handler meget af løbet i en langsommere bil som Ginetta-raceren om at orientere sig bagud - noget helt nyt for den tidligere kartingkører:

- Det har været lidt spooky med så mange biler og så meget at holde øje med i spejlene. Man har virkelig skullet være opmærksom! Pludselig kom der måske en Porsche eller Audi med meget højere fart forbi, og det var lidt stressende at vænne sig til.

- Nu har jeg prøvet det én gang, så næste gang er der ikke så meget nervøsitet og spænding over hvordan tingene er. Jeg har lært meget om at orientere mig i spejlene og bevare overblikket i så stort et felt. Og så har jeg fået mine første erfaringer med Ring Djursland - det er en virkelig fed bane, griner Silas.

Der er blot to uger til næste løb i Danish Endurance Championship, som køres på Padborg Park. Her har Silas og teamet allerede testet ved flere lejligheder, så der kan ses frem til en weekend uden for mange nye udfordringer.

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Silas Rytter
  • STEP Sports Management
  • Ring Djursland
  • 06/06/21 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •