Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Jan Magnussen og LM Racing ryddede bordet i TCR-premiere på Djursland

TCR Denmark 
07/06/21 

TCR DenmarkJan Magnussen og LM Racing kørte den nye CUPRA Leon-racer over målstregen som vinder af alle tre heat i første afdeling af 2021-udgaven af TCR Denmark. Nicolai Sylvest sikrede en andenplads og var med til at tage føringen i teammesterskabet.
 


(Foto: LM Racing)

Med hurtigste tid i kvalifikationen og tre suveræne løbssejre gjorde Jan Magnussen rent bord i første afdeling af TCR Denmark, som blev afviklet på en sommervarm Ring Djursland den forgangne weekend. Den tredobbelte danske mesterskabsvinder var mere end tilfreds med sin nye CUPRA Leon-racer, som medvirkede til, at Jan Magnussen og LM Racing nu har lagt sig i front i både kører- som teammesterskabet.


(Foto: LM Racing)

– Det er jo helt vildt! Vi kunne ikke have drømt en bedre start på sæsonen. Efter forårets officielle TCR-test havde vi uden tvivl en god fornemmelse, men at vi skulle rydde bordet på den her måde til sæsonpremieren er alligevel mere, end vi turde håbe på. Vores nye CUPRA Leon-racer har performet fra første træningsomgang, hvilket er ret stærkt, taget i betragtning at det er en helt ny bil, som vi stadig skal lære at kende. Men først og fremmest kæmpe tak til hele holdet bag LM Racing. Det et team af ildsjæle, som har arbejdet til sent ud på aftenen de seneste par dage for at optimere, lære at forstå bilen og øve sig på at lave ændringer, så vi kan udføre dem på kortest mulige tid. Det er et stærkt hold at have omkring sig, lyder det fra Jan Magnussen.


(Foto: LM Racing)

Jan Magnussen imponerede især i weekendens andet heat, hvor de 10 hurtigste biler fra første heat traditionelt startede i omvendt rækkefølge. Magnussen startede således fra tiende startposition, men havde allerede fem minutter inde i det 15 minutter lange sprintløb kæmpet sig helt frem til en førsteplads i det 20 biler store TCR-felt.


(Foto: LM Racing)

Også LM Racings anden kører, 23-årige Nicolai Sylvest, imponerende ved årets første TCR-afdeling, da han fulgte Magnussen trop med en andenplads i kvalifikationen, hvilket betød, at LM Racing dominerede første startrække til weekendens første heat. Her sluttede de to teamkammerater i samme position som de startede – men i andet heat gik det imidlertid galt for Sylvest.


(Foto: LM Racing)

– Efter en suveræn kvalifikation og en andenplads i første heat, kiksede jeg starten på andet løb grundet en koblingsdefekt. Jeg røg ned som sidste bil, men fik herefter kørt mig godt op gennem feltet, indtil en konkurrent påkørte mig, så jeg måtte udgå med en skadet køler. Selvom vores dygtige mekanikere gjorde alt, hvad de kunne, var der desværre alt for lidt tid til at få gjort bilen klar til finalen, så dén missede jeg også. Det er kæmpe nedtur, især fordi jeg havde virkelig god fart og havde håbet på at kunne være med til at tage en ny 1-2-sejr for holdet. Men der er kun én vej, og det er fremad, så vi kæmper videre i næste afdeling på Jyllandsringen, lyder det fra Nicolai Sylvest.


(Foto: LM Racing)

Næste udfordring for Magnussen, Sylvest og resten af LM Racing er anden afdeling af TCR Denmark, som afvikles på FDM Jyllandsringen den 3.-4. juli.

LM Racing

Carlos Communication
Nikolaj Karlshøj

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Nicolai Sylvest
  • LM Racing
  • Ring Djursland
  • 06/06/21 - Ring Djursland - TCR Denmark
  •