Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Succesfuld debutweekend for STEP Motorsport

Danish Endurance
Championship 

07/06/21 

DEC - Danish Endurance ChampionshipLørdag blev en travl og succesfuld dag på kontoret for STEP Motorsport. Debutløbet i Danish Endurance Championship (DEC) på Ring Djursland blev afviklet over en enkelt dag, men Silas Rytter og Mads Riis holdt hovederne kolde og leverede en flot indsats.
 

Den første afdeling af DEC-mesterskabet var første gang med STEP Motorsport til start i et racerløb - og for Silas Rytter var det ligeledes første racerløb væk fra kartingsporten. For den 15-årige nordjyde blev det dog kun til tre omgange i den første tidtagning, før det hele sluttede i gruset.

- Tidtagningen er jeg ikke så stolt af. På tredje omgang satte jeg den af, så det kunne godt have gået bedre, lyder det fra Silas Rytter, som måtte vente længe på at få bilen tilbage til pitten. Det gav kun få minutter til at få bilen kontrolleret for defekter, før Mads Riis skulle i bilen og køre sin tidtagning.

Det lykkedes for Mads Riis at køre en håndfuld omgange med konstante forbedringer af sine omgangstider, før bilen ikke kunne skifte gear, og Mads måtte trille ind til siden. Ikke det mest optimale udgangspunkt for de følgende to løb.


Silas Rytter havde en lærerig første løbsweekend.

Fejlen på gearkassen blev udbedret, og Mads Riis sad bag rattet da starten til årets første DEC-løb gik. Fra ottendepladsen skulle der kæmpes og køres klogt, hvis de to kartingprofiler skulle gøre sig forhåbninger om et godt resultat. At bilen kørte over målstregen på en fjerdeplads i klassen vidner om at strategien virkede.

Efter et par timers luft til at gennemgå bilen og forberede sig til endnu en times strabadser bag rattet blev det Silas Rytters tur til at starte løbet, denne gang fra syvendepladsen. På trods af lidt tæt kørsel på de første omgange af løbet viste Silas god fart og stabil kørsel i sit stint. Efter kørerskiftet cirka halvvejs i løbet kunne Mads Riis fortsætte arbejdet ude på racerbanen. Her gik den sønderjyske i gang, men sidst i løbet faldt tempoet i den lille Ginetta G40 GT5.

- Jeg pressede lige hårdt nok på i starten af mit stint, og det kostede på dækkene i slutningen. Det er sådan noget, vi lærer ved at begå fejlene, så det er både godt og skidt, fortæller Mads Riis, som kunne køre bilen over målstregen på femtepladsen.


Mads Riis viste god fart i sin langdistance-debut.

Beder man teamchefen evaluere lørdagens løb er meldingen klar: Det har været en succes:

- For os har løbet i stor grad været et spørgsmål om at skabe et udgangspunkt som vi kan udvikle både kørere og teamet ud fra. End ikke tyve testdage kan træne de udfordringer, som Mads og Silas har oplevet i dagens to løb. Der har konstant været hurtigere biler i sidespejlene, overhalinger og masser af nye indtryk, som de har skullet håndtere, fortæller Morten Dons, som i løbet af dagen har noteret mange områder som kan forbedres - som ventet:

- Hvis vi kom til teamets og begge køreres første løbsweekend i en langdistanceserie og ikke havde noget at lære, så ville det være ekstremt imponerende. Bilen har kørt uden problemer og begge kørere har leveret en seriøs og professionel indsats. Der er masser af ting, som vi nu kan gå i gang med at evaluere og forbedre, men grundlæggende set synes jeg at begge kørere har gjort et virkelig flot stykke arbejde.

Næste løb for STEP Motorsport bliver på Padborg Park den 19. juni.

STEP Sports Management


Læs mere om:
  • Mads Riis
  • Silas Rytter
  • STEP Sports Management
  • Ring Djursland
  • 06/06/21 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •