Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Touring Car Racing Denmark

Jan Magnussen topper sæsonens første kvalifikation i TCR Denmark

TCR Denmark 
05/06/21 

TCR DenmarkLM Racing og ikke mindst de to nye Cupra Leon Competición, som Jan Magnussen og Nicolai Sylvest kører i årets mesterskab, kom solidt fra start lørdag på Ring Djursland.
 

Efter Cupra-teamet først toppede TCR Denmarks officielle testdag, fulgte de det op gennem dagens træninger og i den afgørende del af kvalifikationen, hvor Jan Magnussen og Nicolai Sylvest med henholdsvis 50,464 og 50,631 rundede af med dagens bedste tider.


Jan Magnussen topper sæsonens første kvalifikation i TCR Denmark.
(Foto: TCR Denmark)

Et resultat, som Jan Magnussen er særdeles glad for:
- Bum og bum! Jeg er fantastisk glad og lettet over at det ikke var en enlig svale, at vi var hurtige til testen. Der er blevet arbejdet rigtig hårdt på at få det hele til at lykkes siden, og der er ændret meget på teamet siden vi kørte testen. Og så er der ingen bedre måde at sige tak til Lars og teamet på end ved at sætte den på pole position, forklarer han.


Jan Magnussen og LM Racing har til i år skiftet bilmærke fra Volkswagen til Cupra - et skifte, der først og fremmest har givet Silkeborg-teamet en ny base at arbejde med.
(Foto: TCR Denmark)

Nicolai Sylvest tilføjer:
- Djursland er lidt speciel, fordi man ikke kan teste her, men der var rigtig mange ting, vi kunne arbejde videre med fra Golfen sidste år. Vi er ovenud tilfredse, og det giver et rigtig godt fundament at starte på i morgen.

TCR Denmark kører i år med et nyt kvalifikationsformat i to dele, hvor alle kører i Q1, mens top 10 fortsætter i Q2 til en endelig duel om griddens første ti placeringer. Den trak LM Racing sig som bekendt bedst ud af, mens Casper Elgaard tog tredjebedste tid i sin Peugeot 308 GTI fra Brian Madsen Sport, og derved forviste sidste års mester, Kasper H. Jensen, til fjerde startposition.


Peugeot havde en god førstedag i TCR Denmark 2021 - fire biler i Q2, ført an af Casper Elgaard.
(Foto: TCR Denmark)

Det var også en godt tilfreds Casper Elgaard, som kunne se tilbage på lørdagens kvalifikation:
- Jeg er rigtig tilfreds. Vi er med i den ende af feltet, hvor det er sjovt, og vi gav det i Q2 et skud mere i forsøget på lige at finde lidt - men manglede en hundrededel til sidst. Jeg vil egentlig hellere starte P3 end P2 her, men vi skulle lige forsøge, om vi kunne splitte de to Cupraer, konstaterer Casper Elgaard og tilføjer:
- Det er et nyt team og en ny bil for mig - det bliver rigtig spændende, og jeg forventer det bliver et hårdt, tæt og spændende ræs hele vejen igennem. Vi har fået et virkelig flot felt her, og det bliver i hvert fald ikke nemt. Det glæder jeg mig meget til, forklarer Elgaard.


Jacob Mathiassen fra Insight Racing var godt kørende i Q1, men en fejl kostede de sidste marginaler i Q2.
(Foto: TCR Denmark)

Insight Racings Jacob Mathiassen starter som nummer fem, efter han ellers i Q1 var oppe at vende på næsthurtigste tid og endte som treer - men det lykkedes ikke helt for nordjyden at gentage kunststykket i Q2. Sekser på gridden til sæsonens første heat bliver Michael Markussen i Peugeot 308 GTI.


René Povlsen og Meteor Racing fortsætter hvor de slap i Trofeo - midtjyden tog pole position efter at have kørt mod Michael Carlsen, der også nåede videre i Q2.
(Foto: TCR Denmark)

Trofeo-mesteren fortsætter stimen
I Trofeo faldt årets første kvalifikation klart bedst ud for den forsvarende mester René Povlsen. Klassen for kørere på over 40 år har haft en del tilgang til denne sæson, og der er absolut lagt op til en ny, tæt duel i klassen. Povlsen kørte sig sammen med Michael Carlsen med blandt de ti biler i Q2, og den duel tog Povlsen, og starter som nummer syv, når det går løs i morgen klokken 09.50.

Følg med i TV
TCR Denmark sendes i år på TV2 Sport. Søndag sender kanalen fra klokken 13.00, hvor heat 1 vises forskudt og i fuld længde, mens heat 2 og 3 vises direkte - med Ulrik Jönsson og Jens Winther Junior i kommentatorboksen og med Jacob Hammerholt i pitlane.

TCR Denmark

Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Ring Djursland
  • 06/06/21 - Ring Djursland - TCR Denmark
  •