Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Nu går det løs for Silas Rytter

Danish Endurance
Championship 

02/06/21 

DEC - Danish Endurance ChampionshipEfter hvad der føles som uendelig ventetid starter sæsonen langt om længe for Silas Rytter, når Sæby-køreren tager hul på sæsonen i Danish Endurance Championship (DEC) i den kommende weekend.
 


(Foto: Boxengasse)

Sammen med sin tidligere gokart-teamkammerat Mads Riis tørner han ud for STEP Motorsport's talentsatsning i en britisk Ginetta G40 GT5. Og det er noget, den 15-årige racerkører glæder sig til:

- Jeg synes det er super fedt at køre den her sæson sammen med Mads. Vi kender hinanden og har det rigtig godt sammen, så på den måde får vi begge en god start i rigtige racerbiler, fortæller Silas Rytter, som udover en masse fysisk træning også har nået at få en del baneerfaring - senest i den forgangne uge.

Her fik den nordjyske racerkører nemlig mulighed for at prøve en racerbil næsten mage til den Ginetta, han skal køre i Danmark, på Donington Park-banen i England. Det gav naturligvis endnu mere blod på tanden frem mod sæsonstart:

- Det var virkelig fedt at prøve Donington-banen og få lidt flere erfaringer med de rigtige racerbaner. Der var mange ting som jeg kan tage med videre til de danske baner, så jeg glæder mig bare til endelig at komme i gang!


Silas har testkørt bilen ved to lejligheder under kyndig vejledning af Morten Dons (t.v.)
(Foto: Boxengasse)

Med løbsdebut på Ring Djursland, som meget sjældent tilbyder træningsmuligheder udenfor løbsweekender, var der risiko for at skulle på banen uden nogensinde at have kørt der før. Men det er der heldigvis taget hånd om:

- Mads og jeg fik mulighed for at komme på banen i en personbil og køre et par omgange inden weekenden, bare for lige at se hvor svingene er og den slags. Det er rart nok lige at have været rundt inden vi skal ud i racerbilen hvor det gælder, siger Silas Rytter, der ikke vil skrue forventningerne for højt op inden weekenden:

- Det er virkelig svært, synes jeg. Vi ved at bilen ikke er den med flest kræfter, så på den måde kan det blive en udfordring. Men til gengæld er vores bil meget let og er i rigtig god balance, så jeg tror at vi kan komme pænt med i feltet. Vi skal køre to løb på hver én time, og intet er afgjort før de passerer målstregen, så det er ikke til at spå om.

Begge løb køres i løbet af lørdagen, og opdateringer vil kunne ses på facebooksiden facebook.com/ryttermotorsport.

Rytter Motorsport


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 06/06/21 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •