Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Copenhagen Historic Grand Prix

Politikerne har talt: 3 år mere med historisk motorløb i Københavns gader!

CHGP 
02/06/21 

CHGPMandag d. 31. maj 2021 blev Copenhagen Historic Grand Prix’s ansøgning om afvikling af motorløb for historiske og elektriske racerbiler på Bellahøj Park i første weekend af august i årene 2022, 2023 og 2024 behandlet i Teknik- og Miljøudvalget i Københavns Kommune.
 

CHGP har som sit fremmeste mål at koble bilismens kulturhistorie til nutiden – og til den fremtid, der ligger lige om hjørnet. Det gør CHGP gennem flot racerløb og udstilling af historiske biler, der vækker nostalgiske minder – og ved samtidig at skabe øget fokus på fremtidens bilisme.


(Foto: @Racelens.dk)

Som det første danske CO2-neutrale racerløb ønsker CHGP at sætte retningen og inspirere til miljøvenlige initiativer. Derfor lanceres, som noget nyt i 2021, et Green City-område på Bellahøj Park, hvor temaet er alle former for miljøvenlig mobilitet.

Arrangementet afholdes altid første weekend i august og ligger således inden for skolernes sommerferie, for at skabe færrest mulige gener i hverdagstrafikken. I lighed med tidligere etableres omkørselsmuligheder til erstatning for Frederikssundsvejstunnellen. CHGP søger i samme forbindelse om godkendelse til opsætning og nedtagning af banen 11 dage før løbets start og 5 dage efter løbet.


(Foto: @Racelens.dk)

Hensyn til naboer
Teknik- og Miljøforvaltningen har i 2016 – 2019 foretaget støj- og forureningsmålinger, hvilket ikke har givet anledning til bemærkninger. De målte niveauer har vist sig mindre forurenende i løbsweekenden end på en almindelig weekend. I 2018 og 2019 implementerede vi, efter dialog med TMF, støjmåtter ved Hvidkildevej, hvilket gav en målbar positiv effekt. Støjmåtterne opsættes derfor også fremover. De deltagende biler er desuden støjmæssigt begrænset i henhold til Dansk Automobil Sports Unions regler.

Race for Riget
Race for Riget er et ufravigeligt element i Copenhagen Historic Grand Prix og en enestående mulighed for publikum til at komme helt tæt på de dygtige racerkørere og deres imponerende køretøjer. Der afsættes en time både lørdag og søndag, hvor tilskuere kan købe sig til en eftertragtet køretur. Alle indkørte midler doneres ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet. Race for Riget har eksisteret siden 2010, og indsamlede i 2019 hele 670.000 kr.


(Foto: @Racelens.dk)

De frivillige
Uden de cirka 450 glade frivillige, der hvert år stiller op for at hjælpe med at afvikle arrangementet, ville CHGP ikke være muligt. De frivillige får, med deres positive indstilling, hele arrangementet til at glide uden at kræve noget retur.

2022-2024
Med en ny 3-årig tilladelse får CHGP mulighed for, i 2022 og årene frem, at afvikle én af blot 5 World Cupafdelinger for PURE ETCR - verdens første helelektriske multibrand touring bilserie med de mest kraftfulde touringbiler nogensinde set. Løbet i København bliver det eneste byløb i kalenderen, idet de øvrige løb afvikles på traditionelle racerbaner i 2021 i hhv. Spanien, Italien, Belgien og Sydkorea. Det er en enestående mulighed for CHGP og København, og Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark har således også tilbudt at bakke op om arrangementet.


(Foto: @Racelens.dk)

20. Jubilæums Grand Prix
Med kun 2 måneder til CHGP 2021, og rammetilladelsen for de fremtidige år på plads, ser fremtiden for det Københavnske Grand Prix lys ud. Når løbet d. 6.-8. august løber af stablen på Bellahøj Park 2021, bliver det samtidig markeringen af et historisk øjeblik, hvor Copenhagen Historic Grand Prix for 20. gang bliver afholdt i Københavns gader.

Køb billet til årets Copenhagen Historic Grand Prix på www.chgp.dk/tickets

Copenhagen Historic Grand Prix


Læs mere om:
  • Bellahøj (Gadeløb)
  • 08/08/21 - Bellahøj (Gadeløb) - CHGP
  •      ASETEK SIMSPORTS