Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Endurance Championship

Mads Riis kommer velforberedt til DEC-sæsonstart på Ring Djursland

Danish Endurance
Championship 

02/06/21 

DEC - Danish Endurance ChampionshipI weekenden debuterer Årets Kartingtalent 2020 i Danish Endurance Championship på Ring Djursland. Sammen med Silas Rytter og STEP Motorsport kører Mads Riis to løb på hver én time - og det glæder Mads sig til.
 

- Det bliver dejligt bare at komme ud og give den gas! Vi har ventet længe på at komme i gang, så weekenden kan ikke komme hurtigt nok, lyder det fra Mads Riis, som dog nåede at tyvstarte sæsonen for to uger siden på Padborg Park.

Her fik han tilbuddet om at køre et løb i Formel 5-mesterskabet, og det var en oplevelse som han ikke fortryder:

- Det var en super mulighed, der gav mig værdifuld erfaring med banerace og den race craft, som skal til. Der er lidt flere ting at holde øje med i en racerbil, så jeg føler at det gav et lille forspring inden weekenden.

Mandag blev de sidste forberedelser til weekenden klaret. Her var det nemlig blevet arrangeret at Mads og teamkammeraten kunne komme til Ring Djursland og prøve banen - dog i en helt almindelig personbil:

- Ring Djursland har stort set ingen muligheder for at lave træningsdage for racerbiler på grund af støjregler, så det her var en rigtig god mulighed for lige at få en forsmag på banen. Den er heldigvis ret simpel, så bare nogle omgange på banen er en stor hjælp.

Forventningerne til weekenden tager køreren fra Kollund helt roligt. Årets første løb kan gå i alle retninger, og det handler mest om at udvikle sig som kører:

- Primært så glæder jeg mig faktisk bare til at komme ud og give den noget gas med Silas og resten af teamet! Vores bil er ikke den hurtigste i feltet, så vi skal ikke køre med om sejrene her fra sæsonstart - men vi er jo racerkørere, så selvfølgelig kører vi med for at få det bedst mulige resultat.

Både tidtagning og de to løb køres i løbet af lørdagen, og der vil løbende blive opdateret på Mads' facebookside:
https://www.facebook.com/MadsRiisRacing/


Læs mere om:
  • Mads Riis
  • Ring Djursland
  • 06/06/21 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  •