Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Rally Team Mejer kører på Grundlovsdag om vigtige point i kampen om Danmarksmesterskabet i rally

DM Rally 
31/05/21 

Efter at de første to afdelinger af Danmarksmesterskabet for historiske biler er kørt, kan Kurt Mejer og Steen Bøgelund fra Rally Team Mejer se sig selv på andenpladsen i kampen om både Danmarksmesterskabet for historiske biler over 2.000 ccm., og i det nye mesterskab for Historiske Rallybiler i Danmark, RETROSPEED - Historic Rally Cup 2021. RETROSPEED, der køres over 6 afdelinger, med 3 afdelinger vest for Storebælt og 3 afdelinger øst for Storebælt.
 

Grundlovsdag, lørdag den 5. juni kører Rally Team Mejer med den ene af teamets hurtige Volvo 242 Turbo om de vigtige point til begge mesterskaber, når de ved Kalundborg stiller op i GLAD Rally Kalundborg, som er tredje afdeling af Danmarksmesterskabet og anden afdeling i RETROSPEED-cuppen.


Kurt Mejer og Steen Bøgelund på en af de mange grusveje i Stoholm Rally 2021
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

Der er rallycentrum hos Bilhuset Peer Glad, Slagelsevej 88, 4400 Kalundborg, hvorfra rallyet flages i gang kl. 12.00, efter at deltagerne om formiddagen har haft mulighed for at køre hastighedsprøverne igennem to gange, så de kan udarbejde de noter de kører rallyet efter.

I både første og anden afdeling om Danmarksmesterskabet, har der været mange kilometer grusveje indlagt i hastighedsprøverne. Det er også tilfældet i GLAD Rally Kalundborg. Grusunderlag er ikke den bedste kombination med den kraftfulde baghjulstrukne Volvo 242 Turbo, da det er vanskeligt at overføre hestekræfterne til baghjulene uden de blot spinner rundt i det løse underlag.


Kurt Mejer og Steen Bøgelund i en nedbremsning i Stoholm Rally 2021
(Foto: rallypics.dk / Viggo Johansen)

Kurt Mejer siger inden tredje afdeling om DM: ”Vi er spændte på hastighedsprøvernes beskaffenhed, da Kalundborg-klubben på forhånd har meldt ud at 25% af de to første sektioner i rallyet skal køres på grusunderlag. Allerede der er vi bagud på point, da vi har vanskeligt ved at få fodfæste og udnytte bilens drejningsmoment uden at vi kommer til at lave for meget hjulspin, og det koster sekunder når tiden skal registreres ved mål på prøverne. Vi må gøre det så godt vi kan, og se hvor det bærer hen på pointskalaen når løbet er ovre. Vi skal gerne kunne beholde vore placeringer fra de første afdelinger af de to mesterskaber, men nu må vi se – vi kører til Kalundborg for at vinde klassen for historiske biler over 2.000 ccm.”

Rally Team Mejer

rallypics.dk
Viggo Johansen

Læs mere om:
  • Heino Mejer
  • Kurt Mejer
  • Kalundborg
  • 05/06/21 - Kalundborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: