Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Asfaltløb - div. klasser

Ring Djursland åbner sæsonen i Super GT og TCR

Asfaltløb
- div. klasser 

28/05/21 

Ring Djursland indleder 2021 sæsonen med et gedigent program, med ikke mindre end 6 af de mest populære og spændende klasser, den 5.-6. juni. Men på grund af de aktuelle restriktioner bliver det desværre endnu engang uden publikum langs banen.
 

Super GT klassen har lagt navn til løbsweekenden, Super GT Weekend, og her kan vi se frem til et nyt løbsformat, hvor teamene kan vælge at satse på en eller to kørere til hver bil.


Sæsonpremieren på Ring Djursland byder blandt andet på Super GT og TCR klasserne.
(Foto: Ib Trebbien)

Hvis der kun er en kører i bilen, deltager vedkommende i 2 tællende tidtagninger og 4 løb. Kørere i "delebiler" må nøjes med 1 tidtagning og 2 løb hver, men deler de fælles indkørte point.

Blandt de spændende duo'er i den sidste kategori finder vi blandt andre Andreas Jochimsen og 2019 mesteren, Kevin Rossel, der stiller op for Outzen Motorsport.

Hvor der i Super GT klassen dystes i biler, der teknisk set er ens møder TCR klassen på en større variation af bilmærker, der har ens vis lighed med de tilsvarende gadebiler.

Ved den sidste test inden sæsonstarten viste Jan Magnussen med hurtigste tid af alle med en Cupra Leon Competicion fra LM Racing, at alderen ikke trykker. Den regerende mester i klassen, Kasper H. Jensen var dog kun 2/10 sek. langsommere og Nicolai Sylvest yderligere 1/10 sekund efter og med flere kørere indenfor samme sekund, er der lagt op til tæt race.

Når det gælder variation i feltet er DEC dog suverænt nummer et. Her er alt fra Suzuki Swift til LMP 3 prototyper, fordelt i 5 forskellige kategorier. Klassen kører to løb på hver en time, så pålideligheden spiller også ind, og alt kan ske.

Legend Car bilerne er små. Til gengæld er der altid mange af dem, så her er også garanti for festlig underholdende racing.

1600 Challenge ser også ud til at blive en spændende klasse med mange forskellige bilmodeller og både kendte og nye navne i startfeltet i 2021

Hvis man er mere til en klasse med fælles udgangspunkt, og hvor det primært er kørernes evner, der gør udslaget, er DS3 Cup'en er godt sted at rette opmærksomheden. Klassen har efterhånden en del år på bagen, men det mærkes ikke, når starten går.

Ring Djursland


Læs mere om:
  • Ring Djursland
  • 06/06/21 - Ring Djursland - 1600 Challenge
  • 06/06/21 - Ring Djursland - Danish Endurance Championship
  • 06/06/21 - Ring Djursland - DS3 Cup
  • 06/06/21 - Ring Djursland - Legends Car Cup
  • 06/06/21 - Ring Djursland - Super GT Danmark
  • 06/06/21 - Ring Djursland - TCR Denmark
  •