Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

FIA Formula 2

Skuffende Formel 2 afdeling i Monaco for Christian Lundgaard

FIA Formula 2 
23/05/21 

Intet lykkedes for Christian Lundgaard og hans del af ART Grand Prix teamet, da anden afdeling af Formel 2 blev afviklet i gaderne i Monaco.
 

I torsdagens kvalifikation lykkedes det ikke for Christian Lundgaard at få en perfekt omgang i hans kvalifikationsgruppe, hvilket betød fjerdebedste tid. Dette gav en startplacering som nummer otte i hovedløbet lørdag.


(Foto: Getty Images)

I fredagens første sprintløb, hvor top ti var byttet rundt, startede Christian Lundgaard fra tredje position. En fantastisk start bragte ham op på andenpladsen, hvor han pressede førende Zhou. Men efter flere omgange med stor røgudvikling fra Lundgaards bil måtte han udgå af løbet med en teknisk defekt og se mange vigtige point gå tabt i mesterskabet. Den tekniske defekt betød også endnu mere skade for Lundgaards mulighed for at score point i sprintløb 2, da resultatet gav en startplacering som næstsidst af de 22 kørere. Herfra arbejdede Lundgaard sig flot op som nummer 14 på en våd bane, men en fejl sendte ham ud af løbet.


(Foto: Getty Images)

I hovedløbet var Lundgaard fanget på ottendepladsen bag Nissany. Desværre blev Lundgaard kaldt i pit til det obligatoriske pitstop samtidig med Nissany og han var igen fanget bag ham. Konkurrenter der pitttede før og efter avancerede og Lundgaard kørte over målstregen på en tiendeplads, men måtte efter en 5 sekunders straf se sig udenfor de pointgivende placeringer.

"Jeg ved helt ærligt ikke, hvad jeg skal sige. Monaco er altid specielt og det er en speciel bane at køre på, men den her afdeling er lige til glemmebogen" fortæller en dybt skuffet Christian Lundgaard. "Der var bare ikke noget, der gik min vej den her weekend. Jeg tror bare jeg skal hjem og have sovet skuffelsen ud og så er det fuldt fokus på at vende stærkere tilbage ved næste afdeling i Baku".

Stilling i Formel 2 efter 1. afdeling

1. Guanyu Zhou, Uni-Virtuosi Racing #3, 68 point
2. Oscar Piastri, Prema Racing #2, 52 point
3. Pourchaire, ART Grand Prix #10, 47 point
4. Dan Ticktum, Carlin #5, 38 point
5. Liam Lawson, Hitech Grand Prix #7, 36 point
-
12. Christian Lundgaard, ART Grand Prix #9, 16 point

Resterende løbskalender
3: 4-6/6 Baku, Azerbaijan
4: 16-18/7 Silverstone, England
5: 10-12/9 Monza, Italien
6: 24-26/9 Sochi, Rusland
7: 3-5/12 Jeddah, Saudi Arabien
8: 10-12/12 Yas Island, Abu Dhabi

Lundgaard Racing Press

Jan Kaiser

Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Monaco
  • 22/05/21 - Monaco - FIA Formula 2
  •