Det blev en positiv debut for Henrik Eilertsen, da han deltog i 2021 Åbningsløbet i den Historiske Formelklasse på Padborg Park i den forgangne weekend.

Automekanikeren fra Espergærde har hidtil kørt med tag på racerbilerne, når han ikke lige har siddet i en gokart.

I alt skulle han på banen fire gange, hvoraf de tre løb foregik søndag.

Efter kun en enkelt testdag på en regnvåd bane, skulle han for første gang prøve at have tørvejrsdæk på bilen i kvalifikationen, som samtidig var weekendens første kørsel.

Derfor skulle de første omgange også bruges på lige at tilpasse bremsepunkter, og ikke mindst svinghastigheder.

På den næstsidste omgang lykkedes det at køre den personligt hurtigste omgang, hvilket rakte til en lidt overraskende 2. startposition i det 10 bils store felt, som Reynard SF84 bilen passede ind i – overraskende da det var allerførste gang på slicks, og imod en masse langt mere erfarne kørere indenfor formelbiler.
Der var yderligere 4 biler på banen, men de passede ind i en anden, og lidt langsommere division.

Herefter stod den på næsten 24 timers ventetid inden løb 1 skulle køres søndag formiddag.

Henrik kom ok af sted, men han måtte afgive en enkelt placering. Omgangen efter kom endnu en konkurrent forbi, men herefter fandt han ind i en god rytme, og kunne køre en sikker 4. plads hjem.

Da han havde sat 4. hurtigste tid i løb 1, skulle han også starte 4’er i løb 2. Her blev det til en løbslang duel med Claus Møller, hvor det lykkedes Eilertsen at komme forbi på 8. omgang. På allersidste omgang var der en kører som skulle overhales med en omgang, og her var Henrik ved at komme lidt i klemme, og måtte linde lidt på gassen. Det gjorde at Møller fik et meget bedre tilløb ned af langsiden, og dermed kunne dykke indenom i allersidste sving, med 0,2 sekunder mellem bilerne, da de krydsede målstregen.

Undervejs i løb 2, havde køreren fra Espergærde dog sat den næsthurtigste tid af alle, og skulle derfor starte toer.

Han tabte en enkelt placering i starten, men fulgte ellers rigtig godt med på 3. pladsen. Desværre måtte han udgå med motordefekt på løbets 3. omgang, da en ventil inde i selve motoren, ikke ville køre mere racerløb den søndag.

På trods af den lidt ærgerlige afslutning, var weekenden en utrolig positiv oplevelse. Henrik følte sig utroligt godt taget imod, og der var et fantastisk kammeratskab i klassen fra første øjeblik. Derfor skal der også lyde en stor tak til konkurrenterne, for denne fantastiske velkomst.

Den næste planlagte optræden i Historisk Formel bliver den 26.-27. juni på FDM Jyllandsringen. Inden da bliver det forhåbentlig til sæsondebut i BMW E46 M3 raceren, men alt dette afhænger selvfølgelig af eventuelle COVID-19 restriktioner i de kommende uger.