Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

DM i Rally

Satser på placering forrest i DM-feltet

DM Rally 
13/05/21 

Simon Vallentin og Peter Egholm klar til nyt møde med en sværm af kompetente konkurrenter
 


- Der bliver ikke tid til at dvæle, der skal fuld fart på straks fra start, siger Simon Vallentin, der sammen med co-driver Peter Egholm satser på at slutte i Top 5 i lørdagens DM-rally ved Stoholm.
(Foto: specialpress@gmail.com)

- Et nyt rally med nye udfordringer, men vi ser frem til at avancere fra vores slutplacering i Rally Himmerland. Der er mange kvalificerede konkurrenter, og vi kommer denne gang til at køre i mørke og på hastighedsprøver, som vi ikke før har kørt. Men vi er klar, siger Simon Vallentin, der sammen med co-driver Peter Egholm er bag rattet i en toptrimmet Hyundai i20 R5 i lørdagens afdeling af Dansk Super Rally 2021 - Stoholm Au2service Rally i Nordjylland.


Vallentin og Egholm var kun få sekunder fra en Top 5-placering i årets første DM-rally, men satser på et forbedret resultat i det kommende opgør.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Ved åbningsløbet i Himmerland satsede Hyundai-duoen på en placering i Top 5, og sluttede på en generel sjetteplads, kun 13 sekunder efter sidste års vinder af Dansk Super Rally, Martin Johansen, på femtepladsen.
Ved premieren for det nye Hyundai Rally Team Danmark lagde Vallentin og Egholm ud med den 4-hjulstrukne Hyundai i20 i basisopsætning, før de begyndte at arbejde med indstilling og dækmontering. Gradvist blev der skruet op for tempoet, og det endte med dagens hurtigste tid på løbets sidste hastighedsprøve, den såkaldte powerstage, som giver fem ekstra point til den hurtigste bil i hver klasse. Så foruden lørdagens DM-afdeling er de på fjerdepladsen i RC2-klassen og på niendepladsen i Dansk Super Rally. En tilfredsstillende start for det nye rallyteam.


Simon Vallentin og Peter Egholm er klar til at møde nye udfordringer i årets anden afdeling af DM-rally.
(Foto: specialpress@gmail.com)

- Vi havde ingen forventning om at vinde Rally Himmerland, men satsede på at slutte tæt på toppen, og det lykkedes. Denne gang bliver det anderledes. Både fordi vi nu har prøvet bilen og arbejdet sammen med vores polske serviceteam, og vil sætte tempoet op. Også fordi rallyet først starter sidst på eftermiddagen og køres på nye og ukendte hastighedsprøver, siger Simon Vallentin og tilføjer:
- Der er mange konkurrenter. Alene i vores klasse er vi 12 i R5-biler og vi var fire, som skiftedes til at sætte de hurtigste tider i den første DM-afdeling. Det viste, at der er adskillige kompetente rivaler. Men det gør kun turneringen sjovere og mere spændende. Så for os gælder det om at komme fra start i en ruf, før de andre kommer i gang!


Hyundai Rally Team Danmark vil skrue op for tempoet i det kommende DM-rally.
(Foto: specialpress@gmail.com)

Vallentin Motorsport

Morten Dam - autoMOTIV/specialpress

Læs mere om:
  • Simon Vallentin
  • Viborg
  • 15/05/21 - Viborg - DM Rally - DM
  •      ASETEK SIMSPORTS