Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Mørke og grus venter i årets anden DM-afdeling for Brian Madsen Sport

DM Rally 
13/05/21 

I den kommende weekend venter en ny, stor opgave i kampen om DM i Rally for Brian Madsen Sport. Her går det lørdag løs ved årets anden afdeling af Dansk Super Rally, Rally Stoholm, som køres ved Stoholm mellem Skive og Viborg.
 


(Foto: Jokum Tord Larsen)

Og her er der for alvor dækket op med en serie udfordrende prøver - dels er to af dem på grus, og dels køres rallyet fra sidst på eftermiddagen og aftenen over. Med andre ord skal det hele afgøres i mørke, og det er en ny udfordring til et hold, som ved sæsonpremieren fik vist potentialet i de nye biler.


Christian Jensen og Freddy Pedersen fik en flyvende start på sæsonen i Himmerland - men med et rally den kommende weekend, som bliver med store grusprøver og en del kørsel i mørke, er der flere ubekendte.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

- Der er ikke plads til fejl

Christian Jensen og Freddy Pedersen fandt melodien i løbet af DM-premieren - og det er de takter, som Jensen håber at kunne bygge videre på i Stoholm. Men det er også vel vidende, at debuten rent resultatmæssigt gik bedre end den midtjyske rallyveteran selv havde turdet håbe.

- For vores vedkommende starter vi lidt på det samme punkt som til premieren. Vi havde ikke rigtigt regnet med, at vi ville starte så godt ud, men nu har vi prøvet at være i toppen af tabellen, og det vil vi helt sikkert gerne igen. Nu skal vi køre i mørke, og i det element havde det været rart med lidt ekstra erfaring med bilen - men vi må tage det fra toppen, siger han og tilføjer:

- Det er et rally, hvor der ikke er plads til fejl. Det er så kort et løb, og derfor bliver det helt afgørende at køre klogt. Jeg glæder mig meget til grusprøverne, og jeg har altid været godt tilpas på det underlag, forklarer Christian Jensen.


Mikkel Njor fik en stærk premiere i Rally4-klassen med den ditto helt nye Opel Corsa Rally4. Nu skal der bygges på den gode start.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Talentholdet er klar til friske udfordringer

Christian Jensen er ikke den eneste i Brian Madsen Sports trio, som bygger videre på en god premiere. Mikkel Njor gav den helt nye Opel Corsa Rally4 den perfekte debut, da han vandt klassen i premieren, og Mathias Christiansen tog en fjerdeplads i sin Peugeot 208 Rally4. Men rallyet i Stoholm er nyt for begge - og det samme er mørket til dels også, siger Mikkel Njor.

- Det er et helt, helt andet løb end sidst, fordi vi skal på grus og kører i mørke. Jeg tager det absolut ikke for givet, at vi kan gøre det så godt som sidst, men vi skal ud at prøve. Mit fokus er at optimere på de ting, vi lærte sidste gang og gøre et godt stykke arbejde. Så må vi se, hvad det kan kaste af sig til sidst. Den gode start er i hvert fald en god motivation for os.

Mathias Christiansen har ligeledes masser at køre om på lørdag - og den unge Peugeot-kører ser først og fremmest frem mod prøverne på gruset i det midtjyske.

- Jeg ser meget frem til at tage kampen op. Vi fik en god start, men der venter en del spændende udfordringer lørdag - især med mørket, som jeg ikke har kørt så meget i før. Men det er en fed udfordring, og jeg glæder mig til at køre på grus igen. Det er fedt, for man kan presse bilen på en helt anden måde i det. Det bliver endnu en afdeling, hvor man virkelig skal være på fra start, for konkurrencen er mega tæt her, afrunder Mathias Christiansen.


Mathias Christiansen ser frem til at kaste sig over grusprøverne ved Stoholm.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Kim Madsen i bedring

Premieren i april blev for teamet overskygget af det store uheld, som Kim Madsen og Line Lykke Jensen kom ud for på rallyets ottende prøve. Mens Line hurtigt blev udskrevet, stod det værre til for Kim. Den gode nyhed her en måneds tid efter er, at Kim er i markant bedring.

DM2 køres denne weekend med rallycentrum i Stoholm. Første prøve sættes i gang lørdag klokken 17.00, og bilerne ventes i mål umiddelbart inden midnat.

Det hele kan følges live i tekst på www.rallyresult.dk.

Brian Madsen Sport


Læs mere om:
  • Christian Jensen
  • Freddy Pedersen
  • Kim Madsen
  • Line Lykke Jensen
  • Mathias Christiansen
  • Mikkel Njor
  • Brian Madsen Sport
  • Viborg
  • 15/05/21 - Viborg - DM Rally - DM
  •