Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Mørket venter hurtig Suzuki-duo

DM Rally 
12/05/21 

Anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally venter forude for Suzuki Motorsport. Med base i stationsbyen Stoholm mellem Skive og Viborg skal Kenneth Madsen/Mette Felthaus (Ruds Vedby/Horsens) og Jacob Madsen/Line Nedergaard (Ruds Vedby/Fårvang) kæmpe for point til Danmarksmesterskabet. Og det kommer bl.a. til at ske i mørke, da løbet først slutter sent lørdag aften.
 

”Jeg glæder mig virkelig meget til at køre løbet,” siger Kenneth Madsen. ”Det er sejt, når man kun har en lystunnel at køre i, og når det er så sjældent, at vi gør det, bliver det kun endnu mere spændende.”


Efter de tekniske udfordringer ved DM-premieren er Kenneth Madsen og Mette Felthaus klar til at angribe.

”Men det stiller også nogle ekstra krav. Samarbejdet med andenkøreren skal spille max. Noterne skal være lavet perfekt, for man skal virkelig stole på dem, fordi man som kører ikke kan se så langt som i dagslys. Vi har naturligvis ekstralygter på bilen, som kan lyse godt 100 meter frem, men det går altså hurtigt med at tilbagelægge 100 meter, når man kører med 180 km/t.”

”Det er lang tiden siden, at jeg har kørt i mørke,” tilføjer Jacob Madsen. ”Det er tre-og-et-halvt år siden sidst, så det bliver specielt, men vi har trods alt den fordel, at vi skal køre alle fire hastighedsprøver igennem to gange, så vi har kørt dem igennem i dagslys, inden vi skal køre dem i mørke.”

Jacob Madsen/Line Nedergaard topper stillingen i deres klasse og indtager aktuelt en tredjeplads i Dansk Super Rally – mesterskabet på tværs af alle klasser.


Jacob Madsen og Line Nedergaard indtager tredjepladsen i Dansk Super Rally.

”Line og jeg går efter en klassesejr,” siger Jacob Madsen. ”Samtidig har vi også en målsætning om at blive bedste tohjulstrækkerhold, og det tror jeg godt kan lade sig gøre. Kim Boisen er en klar trussel, og så gjorde Mikkel Njor det rimeligt godt sidste gang. Jeg håber, at hastighedsprøverne med grus kan blive en fordel for os, men ellers skal Line og jeg bare have et lige så godt løb som sidst, hvor det hele forløb problemfrit.”

Problemer havde Kenneth Madsen/Mette Felthaus til gengæld ved DM-premieren. Men de er nu heldigvis løst.

”Fejlen er fundet. Bilen har fået et nyt mellemdifferentiale, så nu kan de godt begynde at kikke efter os i bakspejlet,” siger Kenneth Madsen. ”Løbet bliver nyt for mig. Det skulle være nogle hastighedsprøver, som ikke er blevet kørt før, og det skal nok blive spændende. Og så er der også grus!”

”Jeg håber på, at vi kan komme i top 3. Det vil jeg gøre alt for, men det kræver også, at vi kører igennem uden problemer, og der er ikke plads til svipsere, for der er mange om buddet.”

Suzuki Motorsport
Teamchef Anders Lysen


Læs mere om:
  • Suzuki Motorsport
  • Viborg
  • 15/05/21 - Viborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: