Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Marco Gersager godt rustet til næste DM-udfordring

DM Rally 
12/05/21 

En måned efter, at Marco Gersager havde den første DM-start i sin nye Skoda Fabia R5, skal han have sin næste i bilen. Lørdag stiller han sammen med Carina Møller og det øvrige GM Motorsport op i Rally Stoholm Au2service, som køres nordvest for Viborg.
 

”Jeg følger mig godt rustet til dette her løb,” siger Marco Gersager. ”Vi har dels kørt første afdeling af DM, dels deltaget i en rallytest, hvor vi har fået flere kilometer på landevejen i bilen.”


Debuten med Skodaen gav en syvendeplads til Marco Gersager og Carina Møller - det høje niveau skal holdes

”Bilen kan så sindssygt meget, og det gælder om at få suget så meget erfaring til sig som muligt. DM1 viste, at der ikke bliver give noget ved dørene, og at det er vanvittigt tæt i feltet. Jeg føler, at hele teamet er godt forberedt, men når det er en ny rallybil, man skal lære at kende, gælder det bare om at suge alt det til sig, som man kan.”

GM Motorsports nye Skoda Fabia R5 er med sin turbomotor og sit firhjulstræk den hurtigste og mest udfordrende rallybil, som Marco Gersager har rådet over.

”Den største udfordring med bilen ligger i mit lille hoved,” indrømmer han. ”Jeg skal tro meget mere på bilen, for den kan så meget mere end det, jeg har været vant til. Den bliver ved med at overraske og kan hele tiden mere, så det er en proces at lære. Du skal hele tiden sige ’Den kan. Og du kan!’, og det skal man have omsat til virkeligheden.”

Udover at have tilbagelagt flere højfartskilometer i rallybilen har Marco Gersager og Carina Møller også arbejdet med deres noter. ”Vi har skullet sortere i vores noter, for bilen kører bare så meget hurtigere, så de små ekstra input, jeg før har fået, er der bare ikke tid til længere at fortælle,” siger han.

En ny udfordring, som lørdagens løb byder på, er kørsel i mørke, for løbet starter først sidst på eftermiddagen og slutter kort før midnat. ”Det er dejligt at få noget mørkekørsel tilbage i et dansk rally,” siger Marco Gersager. ”Det var ved Zuidersee Rally i 2019, at jeg kørte rally i mørke, men jeg elsker at gøre det.”

”Vi skal prøve at bygge videre på den syvendeplads, som vi fik ved sidste DM-rally. De fleste fra dengang er med igen, og der er nok nogen, som vil være hurtigere på dagen, og andre vil kende vejene og måske overraske. Jeg håber da, at vi kan yde den samme performance som sidst, så vi kan ende sæsonen i top 5.”

GM Motorsport


Læs mere om:
  • Carina V. Møller
  • Marco Gersager
  • Viborg
  • 15/05/21 - Viborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: