Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DM i Rally

Ib Kragh får udfordret sit nattesyn

DM Rally 
11/05/21 

Lørdag finder årets anden afdeling af Danmarksmesterskabet i rally sted, og selv om lørdag er traditionel rallydag herhjemme, bliver Rally Stoholm Au2service et anderledes et af slagsen, og det kommer til at give Ib Kragh og Ditte Kammersgaard udfordringer.
 

”Vi starter denne gang senere end normalt, nemlig først klokken 16.30, og så kører vi til langt hen på aftenen,” siger Ib Kragh. ”Vi kommer til at køre en enkelt eller to hastighedsprøver, mens mørket falder på. Det har helt bestemt sin charme, men det bliver også udfordrende for mig, for mit nattesyn er en af mine svagheder.”

Rally Stoholm Au2service får base i Stoholm mellem Viborg og Skive.

”Der har vist tidligere været kørt et minirally i området, men det er helt nyt for mig,” siger Ib Kragh. ”Vi skal køre en byprøve, ligesom vi tidligere har gjort det flere gange ved rallyer i Juelsminde. Derudover er der en rundbane samt to gennemgående hastighedsprøver. Alle skal de køres to gange.”


Det blev til en fjerdeplads ved sæsonpremieren - et resultat, der helst skulle gentages.

Siden sæsonpremieren i midten af maj har Ib Kragh og Ditte Kammersgaard deltaget i HAMK’s jubilæumsløb ved Yding – et løb, som primært blev brugt som test af den nye rallybil.

”Vi havde fået vores nye støddæmpere til det løb, men det viste sig desværre, at en af dem ikke helt fungerede efter hensigten, så den har siden været en tur hos Skoda Motorsport i Tjekkiet for at blive gennemgået,” fortæller Ib Kragh. ”Nu er den som den skal være, og så kan vi begynde at finpudse indstillingen af bilens undervogn.”

”Bilen kører rigtig godt i svingene, men jeg har endnu ikke fået nogen særlig erfaring med hop med bilen, så jeg håber ikke, at der er for mange af dem i det kommende løb. Vi har ændret lidt på differentialet for at få bilen til at være mere rolig, men der er mange justeringsmuligheder på bilen. På den gamle var der f.eks. otte klik på støddæmperne, nu er der 20 klik. Men jeg føler mig rigtig godt tilpas i bilen, for den er nem at arbejde med.”

Ved DM-premieren sluttede Ib Kragh og Ditte Kammersgaard på fjerdepladsen – blot to sekunder fra en top 3-placering. ”Vi håber også, at vi kan komme derop at ligge, men feltet er bare hårdt i år,” konstaterer Ib Kragh. ”Der er ikke plads til at lave fejl. Tager man en snurretur, har man tabt den dag.”

IK Rally Racing

Læs mere om:
  • Ditte Kammersgaard
  • Ib Kragh
  • IK Rally Racing
  • Viborg
  • 15/05/21 - Viborg - DM Rally - DM
  •  
     

    DM i Rally nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af: