FIA Formula 3

Årets første F3 løb for Frederik Vesti

09/05/21

To tiendedele skilte i weekendens kvalifikation forud for årets første F3 løb i Barcelona pole position og den 5. plads, der endte med at blive Frederik Vestis.

”Banen har 3 sektorer. Jeg var hurtigst i første sektor, men taber den i sektor tre, hvor jeg satser for meget. Det er derud, man indimellem skal for at være med helt fremme, men denne gang tabte jeg pole på den manøvre!”

(Foto: ©Dutch Photo Agency)

Vestis farvel i 21' til italienske Prema, der de sidste mange år er løbet med mesterskabet i F3, og over til en ny bil og et nyt team hos franske ART er en udfordring, men en udfordring af de gode.

”Jeg tror på, man skal ses på med nye øjne og rystes lidt, hvis man skal udvikle sig maksimalt som kører. Jeg elskede at være hos Prema, der konstant har formået at flytte mig og få mig til at se og udvikle mit potentiale. Men hos ART er der nye udfordringer og en ny lederrolle, jeg skal forsøge at skabe i teamet. Jeg trives med, hvordan jeg lærer at flytte mig selv og folkene omkring mig. Og derfor har jeg glædet mig enormt til at få det hele til at hænge sammen til sæsonstarten. Jeg er på en mission sammen med ART. De er sultne efter et mesterskab præcist som mig selv! Med Mercedes i ryggen, føler jeg mig rigtig godt tilpas".

Weekendens to første løb blev dog ikke til det, Vesti havde sat næsen op efter. Såvel i løb 1 som 2 var der ikke helt den fart i bilen, Vesti havde håbet på.

”Men jeg lavede også selv fejl. Mine dæk låste flere gange, jeg var på kanten til at tabe bilen en enkelt gang. Og kun en masse drama helt oppe foran og med 4 kørere, der kører hinanden af, lykkedes min podieplads i løb to. Den mest underlige følelse af alle, som når man bestiller en pizza, og der uventet bliver overbragt en gourmet middag, uden man har gjort sig fortjent til det!!! Faktisk en ret tam fornemmelse, men det er også race indimellem, og jeg kommer ud af weekenden med 20 points på kontoen. I løb 3 havde jeg helt klart farten, jeg var konstant én af de hurtigste på en omgang, men min chance forspildte sig allerede i første sving, efter starten var gået. Her fik jeg ikke placeret mig rigtigt, og jeg mistede 3 pladser. Derfra var løbet ret så kedeligt og forudsigeligt, da de fleste af os lå som perler på en snor med få muligheder for overhaling. Det blev til en enkelt fra min side af".

Et nyt løbsformat i år med tre hele løb i stedet for 2 har gjort den forestående sæson endnu mere spændende. De 12 første i tidtagningen bytter startplacering allerede i første løb. Pole starter 12’er, 2’eren 11’er og så fremdeles. Det samme sker i løb 2, hvor de 12 bedst placerede fra løb 1 igen bytter plads. Først i hovedløbet søndag starter man efter sin placering i kvalifikationen.

Feltet skal nu vente helt til sidste weekend i juni, før der igen prøves kræfter med dette koncept. Her afvikles 2. afdeling på Paul Richard i Sydfrankrig.