Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sejr til Hamilton i Spanien

Formel 1 
09/05/21 

En duel om sejren fusede ud
Det kunne have sluttet med en ordentlig duel - mellem Hamilton og Verstappen - men det blev bare til noget der mindede forbikørsel på E45. Mens løbet i Portugal var en statisk affære, var Spanien ganske anderledes. Her var der muligheder for for spænding. Spændingen materialiserede sig bare aldrig.
 

Verstappen havde taget føringen ved starten. Gennem første sving havde han presset Hamilton hårdt og der ikke plads til mange A4 ark mellem de to biler. Og således så det ud til at Verstappen havde styr på løbet. Men det havde han ikke. Verstappen og Red Bull havde planlagt et stop, mens Hamilton og Mercedes havde set sig lune på to stop. Det var så den vindende strategi.

Hamilton havde ligget bag Verstappen nogle omgange, uden at kunne fremtvinge en duel, da han med omkring 20 omgange gik i pit og skiftede sit medium dæk ud med et andet medium. Nu skulle Verstappen "bare" hentes. Det pitstop satte Verstappen mat. Han kunne blive ude og slutte på ekstremt slidte dæk, eller han kunne forsøge med et pitstop. Problemet der var, at Verstappen ikke havde flere medium dæk tilbage. Det eneste han havde var bløde dæk - og de ville sandsynligvis ikke kunne holde resten af løbet. Så i virkeligheden var Verstappen havnet i et dilemma, hvor alle muligheder pegede på nederlag.

Men i det mindste, i det mindste, kunne vi vel få en duel, når Hamilton ganske uundgåeligt indhentede Verstappen på stadig mere slidte dæk. I det mindste ville Verstasppen vel prøve at holde fast i 1. pladsen, i det mindste skulle Hamilton vel få lov at slås for det. Men nej. Slet ikke. Da Hamilton kom fræsende bagfra ned ad langsiden var det en Mercedes der fræser forbi en tung lastet lastbil på motorvejen. Ingen spænding dér, ingen forsvar fra Verstappens side. Bare en forbikørsel.

Verstappen fik dog pointet for hurtigste omgang. Da han var blevet passeret og alt håb om sejren var slut, skiftede han til de bløde dæk, han havde. Det kunne han gøre fordi at Bottas havde gjort det tidligere. Dermed var der stort nok forspring til Verstappen, så han kunne gå efter det enlige point.

Som man nok kan regne ud, så kom Bottas på 3. pladsen. Bottas lavede ingen fejl som sådan i løbet - og var dermed bedre end sidst. Han mistede 3. pladsen til Leclerc i første sving, men det var mere fordi han lige ville undgå at ramle ind i sin holdkammerat, der jo var blevet presset lidt ud af Verstappen. Det gav Leclerc muligheden for at ligge på 3. pladsen. Det gjorde han faktisk også mod slutningen af løbet, men hans dæk var slidte, mens Bottas på det tidspunkt havde haft sit sidste pitstop.

Leclerc holdt fast i 4. pladsen, og Perez snuppede en 5. plads efter undervejs at have duelleret med Ricciardo, der blev nr. 6. Sainz blev nr. 7 i den anden Ferrari, mens de to point for 8. pladsen gik til Lando Norris i den anden McLaren. Ocon og Gasly blev nr. 9 og 10. Gasly havde undervejs afzonet fem sekunders straf for at være forkert placeret i startboksen.

Giovinazzi havde det mest begivenhedsrige pitstop, da det viste sig et af de nye dæk, manglede luft. Så skulle alle fire dæk byttes ud med nye, inden de kunne komme på bilen. Verstappen mistede også et sekund ved sit pitstop, da en mekaniker kom løbende med det venstre bagdæk, efter at bilen holdt stille.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Circuit de Catalunya
  • 09/05/21 - Circuit de Catalunya - Formel 1 - FIA F1
  •