Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formula Nippon

Fra Formel 1 til Formel Nippon

Formula Nippon 
27/03/03 

Den japanske kører, Ryo Fukuda, der sidste år var testkører for BAR teamet, skifter i denne sæson over til Formula Nippon Championship hvor han kører for Team 5Zigen.
 

Formula Nippon er det japanske modstykke til Formel 3000, og her benyttes der kun en chassistype, Lola B531 chassis med en Mugen MF308 motor på 540 HK.

Det er gået lidt stille af at Fukuda nu deltager i Formula Nippon serien, og det første løb blev kørt på Suzuka banen sidste weekend.
Her havde Fukuda kvalificeret sig som nummer 9, og han kørte sig under løbet op på 3. pladsen, men efter 25 omgange 'forsvandt' både 1. og 2. gear, så han fladt nogle placeringer tilbage i feltet inden løbet sluttede med han på en 7. plads.

Som noget nyt i år i Formula Nippon, så skal alle kørere nu holde et pitstop i løbet af de 90 minutter som løbene varer.


Hr. Nielsen